Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'de sıcaklık iki gün daha değişmiyor, yine yüksek. Hafta sonu ise 3-4 düşüş olacak.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da poyraz bugün çok sert estiğinden, havanın sıcak hissedilmesini engelleyecek. Ankara'da da rüzgar biraz sert, hava açık. İzmirde sıcaklık 35 derece, ancak sert rüzgar gölgede serinlik yaratıyor. Bursa ve Adana açık.

Marmara'da bugün yeniden kuvvetlenen poyraz, serin eserek akşam üşütecek. Gökyüzünde bulutlar daha sıklıkla görülebilir. Termometre sıcaklığı 30 dereceyi geçsede, hissedilen sıcaklık 30 derecenin altında kalacak.

İç Anadolu'da da rüzgar Marmara'daki kadar olmasada sert esiyor, sıcaklığın ve gökyüzünün durumu iki gün daha değişmiyor. Eskişehir, Konya 31, Sivas 28 derece.

Ege'de, Edremit, Ayvalık ve Çeşme boyunca kuvvetle esen poyraz, sıcaklık 35 derece olsa bile serinlik veriyor. Bodrum'dan itibaren Fethiye boyunca ise zayıf rüzgar, sıcaklığı 39-40 derece hissetteriyor. Muğla merkez gölgede 36 derece.

Akdeniz'de Alanya, Anamur, Mersin boyunca nem oranı yüzde 80e kadar çıkıyor, ancak diğer ilçelerde kuzeyden esen rüzgar nedeni ile daha kuru bir hava var. Güneydoğu'da sıcaklık Diyarbakır-Şanlıurfa boyunca 40 dereceyi geçecek ve bu kentlerde çöl tozu yoğunluğu da fazla.

Doğu Anadolu'da sadece, Erzirum, Kars arasında yağmur görülebilir, sıcaklık ise cumaya kadar çok yüksek, Malatya 37 derece. Van-Hakkari-Şırnak arasında Suriye üzerinden çöl tozları taşınmaya devam ettiğinden puslu bir hava oluşabilir.

Karadeniz'in batısı az bulutlu ama Zonguldak-Bartın boyunca poyraz sert esiyor. Samsun'dan sonraysa hava bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin boyuca kısa süren yağmurlarda bekleniyor. Trabzon 25 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber