KESK: Toplu görüşme değil sohbet yapılıyor

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Evren hükümetle toplu görüşme sürdüren memur konfederasyonlarını eleştirdi

?Görüşme değil sohbet'

KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetle görüşmeleri sürdüren Memur-Sen ve Kamu-Sen'i eleştirerek, ?Görüşmelerde sendikal faaliyet içerisinde değerlendirilebilecek bir toplantı yapılmıyor. Orada sohbet toplantıları yapıyorlar. Çünkü konuşulanların hükümet açısından bir yaptırımı yok? dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, memur maaşlarına ilişkin hükümet ile toplu görüşmeleri sürdüren Memur-Sen ve Kamu-Sen'i eleştirerek, ?Görüşmelerde sendikal faaliyet içerisinde değerlendirilebilecek bir toplantı yapılmıyor. Orada sohbet toplantıları yapıyorlar. Çünkü konuşulanların hükümet açısından bir yaptırımı yok? dedi.

Toplu görüşmelerin önceki günkü 3. turunda, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin geçen yıl verdiği sözleri yerine getirmemesine yönelik Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, ?Gelecek seneye ölmez burada olursak, bu masada bunların takibi ve giderilmesi için elimizden geleni yaptığımızı göreceksiniz? sözünü ?siyasi sahiplenme olarak görüp önemsediğini? belirtirken, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da Yazıcı'nın ?verdiği sözle kendilerini rahatlattığını? söylemişti. KESK Başkanı Evren, toplu görüşmelere ilişkin Cumhuriyet'e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

?Bu sohbet toplantılarında tabii ki memurların, kamu çalışanlarının birtakım sorunları konuşuluyor. Bir sürü sorun var, bunları orada konuşmanız, sohbet etmenizin önemi yok, çünkü bir yaptırım yok. Pazarlık yok. Ortada bir müzakere yok. Burada kamuoyu yanıltılmaktadır. Mutabakat metni denilen metin de aslında sohbet tutanaklarıdır. Bu metindeki sözlerin yerine getirilmemesi de zaten bunu göstermektedir. Bu sohbetlerde toplu görüşmenin bile gerisinde bir faaliyet sürdürülüyor. Biz bunu bildiğimiz için kamuoyuna bunu en iyi anlatabilmenin yöntemi olarak da, o sohbet toplantılarını meşrulaştırmak istemiyoruz. Bugünkü (dünkü) gündemde de grev hakkıyla ilgili sohbet edilecek. Taraflar tabii ki ?Toplusözleşme, grev hakkı olmalıdır' diyecek. Ama bunlar sözde kalacak.?

Öte yandan, toplu görüşmelerin 4. turunda, kamu çalışanlarına toplusözleşme ve grev hakkı tanınmasıyla ilgili olarak Ocak 2010'da çalıştay düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber