29 kişilik yürüyüşe 150 polisle önlem

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de Hak ve Eşitlik Partisi'nin Kürt açılımına tepki göstermek amacıyla düzenlediği yürüyüşe sadece 29 kişi katıldı. Yürüyüşün yapıldığı cadde araç trafiğine kapatıldı, yaklaşık 150 polis görev aldı.

Hak ve Eşitlik Partisi Eskişehir İl teşkilatı tarafından, hükümetin başlattığı Kürt açılımını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Bugün saat 14.00'te başlayan yürüyüşün yapıldığı Bahçeliever Mahallesi Seylap Caddesi 2 saat öncesinden polisler tarafından araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 150 polisin görev aldığı yürüyüşe Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Kaan Özkan ile birlikte sadece 29 kişi katıldı. Partililer polisler tarafından tek tek aranarak yürüyüşün yapıldığı caddeye alındı. Trafiğe kapatılan caddede çocukların bisikletleriyle dolaşması ve top oynaması dikkat çekti.

Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki caddede yürüyüş yapan Hak ve Eşitlik Partisi üyeleri ellerinde ?Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır', ?Türk Ulusu kardeş, Apo-DTP kalleştir', ?AKP-DTP el ele, yolun sonu bölünmeye', ?İdam gelecek terör bitecek' ve ?Senin haritanı biz çizdik' yazılı dövizler taşıdı. Partililer sık sık ?Ne mutlu Türküm diyene' ve ?Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' sloganları attı.

?TÜRK HALKINIA DAYATMA'

Yürüyüş sonunda partililere hitap eden Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Kaan Özkan şunları kaydetti:

?Bizler burada terör örgütünün meclisteki siyasi kanadının ve AKP hükümetinin Türk halkına dayatma ile kabul ettirmeye çalıştığı terör açılımına karşı duyarlılığımızı göstermek amacıyla toplandık. DTP ve PKK yandaşları 4 Ağustos'ta Diyarbakır'da yapmış olduğu ?Yola gelin' yürüyüşü ile Türk halkına meydan okumuştur. Tüm bunların yanında AKP hükümetinin muhatap kabul ederek, haritasını dört gözle beklediği bebek katili Apo'nun ipe sapa gelmez istekleri ve İmralı'daki kafesinden hala sesini duyurabiliyor olması, bizler açısından hükümetin kabul edilemez zaafıdır. Biz, Hak ve Eşitlik Partisi olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünün daima yılmaz bekçileri olacağımızı her ortamda haykıracağız.?

Yapılan basın açıklamasının ardından partililer olaysız dağıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi'nin, Hak ve Eşitlik Partisi tarafından düzenlenen yürüyüşe önce destek vereceklerini söyledikleri, ancak daha sonra bundan vazgeçtikleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber