THY personelinin kavgası poliste bitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli iki steward'ın (erkek kabin memurunun) oteldeki kavgası poliste sona erdi. İki steward hakkında Şahin Bey Polis Merkezi'nde zabıt tutulurken, THY Uçuş İşletme Başkanlığı da disiplin soruşturması başlattı.

Olay, 11 Ağustos salı günü meydana geldi. Gaziantep'e inen THY'nin Boeing 737 tipi uçağının ekibi, dinlenmek amacıyla Tuğcan Otel'e geçti. Alkol aldığı belirtilen steward'lar, otel odasında gürültüyle tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşürken, odada camlar kırıldı. Önemli hasar meydana geldi. Kavgaya dönüşen tartışmanın steward'lardan birinin farklı cinsel tercihleri nedeniyle çıktığı iddia edildi.

Adları açıklanmayan steward'lar daha sonra otelin lobisine inerken, kavgaya burada da devam ettiler. Bunun üzerine otel yetkilileri polise haber verirken, uçuşun kaptan pilotu da odasından çağırıldı. Bu kavga nedeniyle otelde kalanlar da rahatsız olduklarını dile getirdi.

Kavgaya devam eden iki steward polis tarafından ayrıldı ve Şahin Bey Polis Merkezi'ne götürüldü. Kavga ettiklerine dair zabıt tutuldu. Polis merkezinde iki steward birbirlerinden şikayetçi oldu. Odadaki maddi hasar nedeniyle otel yönetimi de steward'lardan şikayetçi oldu. Adları açıklanmayan iki steward, yapılan muayenede alkollü çıktı. İki görevli soruşturmanın ardından serbest bırakıldı.

THY kurallarına aykırı olarak dinlenmeleri gereken sürede alkol alan, kavga eden steward'lar hakkında Uçuş İşletme Başkanlığı da soruşturma açtı. Steward'lar ikinci emre kadar uçuştan çekildi ve disiplin kurulan sevk edildi. Kararın önümüzdeki günlerde alınacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber