Çiçek: Bizim söylemediklerimiz söyleniyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası CHP lideri Baykal'ın bugünkü açıkalmalarına yanıt verdi. Çiçek, kendilerinin düünmediği ve söylemediği bazı görüşlerin kamuoyuna yanlış şekilde aktarıldığını söyledi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 4,5 saat süren ve kabine üyelerinin ağırlıklı olarak Yargı Reformu'nu görüştüğü toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu. Çiçek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çiçek, Kürt açılımıyla igili olarak gelen sorulara, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugünkü değerlendirmelerine de değinerek şu yanıtı verdi:

"Bu açılıma muhalefet eden kesimlerin dile getirdiklerine bakıldığında; bizim düşünmediğimiz, söylemediğmiz, hedeflemediğimiz görüşler kamoyunu aktarılıyor. Resmen bizden kimsenin katılmadığı bazı toplantılardan bahsediliyor. Asılsız konuları hedefliyormuşcasına, kendisini bizim yerimize koyarak değerlendirme yapıyor. Daha somut bilgi belge ve açıklamalara dayanılarak konuşulması gerekir. Doğru bilgi verimesinde fayda vardır."

"MUHALEFET ÇÖZÜMÜ ORTAYA KOYMALI"

Çiçek, "Biz bu hassas süreçte her fikri ve katkıyı almaya gayret ediyoruz. Bu Türkiy'nin sorudur ve herkes bunda hemfikir. Uzun da bir geçmiş var. Böyle bir sorun hakkındaki çözüm önerileri, Türkiye'nin yönetimine talip olan partiler tarafından ortaya koyulmalı. Kamuoyu bizim ne söylediğmizi biliyor. Biz de bunu anlatmaya ve katkı almaya çalışıyoruz zaten. Muhalefetin de bu süreçte bugüne kadar benimsediği üsluptan farklı olarak, çözümlerini ortaya koymasında fayda vardır" şeklinde konuştu.

"GÖRÜŞMEYECEĞİZ DENİYOR"

Çiçek, Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli ile görüşülüp görüşülmeyeceği sorusuna da, "Herkesle görüşmeye çalıştık, çalıyoruz da. Ama biz görüşmüyoruz deniliyor ise ne yapalım? Cumhurbaşkanlığı'ndan teklif gidiyor 'görüşmeyeceğiz' deniliyor. İçişleri Bakanı herkese bilgi verdi yine verir ama 'biz bilgi istemiyoruz' deniyorsa soru havada kalır..." yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber