8 bankaya 'maaş soruşturması' açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 10:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rekabet Kurulu, 8 banka hakkında uyguladıkları maaş promosyonları nedeniyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul 19 Ağustos Çarşamba ve 24 Ağustos Pazartesi günlerinde gerçekleştirdiği toplantılarda aldığı kararlarla, kamu kurumu veya özel firmalara maaş ödemelerine yönelik teklif ettikleri promosyonlar konusunda aralarında anlaştıkları iddiası ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Akbank T.A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Finans Bank A.Ş , Denizbank A.Ş, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (Koçbank A.Ş'nin eylemlerinden dolayı) ve T. Halk Bankası A.Ş. (Pamukbank T.A.Ş;nin eylemlerinden dolayı) haklarında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Kurul, 19 Ağustos Çarşamba günü aldığı bir diğer kararında ise Garanti Bankası A.Ş, Akbank T.A.Ş ve HSBC Bank A.Ş haklarında Kültür ve Turizm Bakanlığı personeline ödenecek maaş promosyonu konusunda anlaştıkları iddiasına ilişkin ise herhangi bir delile ulaşılamadığından soruşturma açılmasına gerek olmadığı ve şikayetin reddedilmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber