Bakan Yazıcı'dan memurlara: Ancak bunu verebiliyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2009 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İşveren Kurulu Başkanı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2010 yılında memura verilecek yüzde 2 artı 2'lik maaş artışıyla ilgili, "Ancak bunu verebiliyoruz." dedi. Yazıcı, bütçe imkanlarına göre verilebilecek zammı verdiklerini dile getirdi.

Toplu görüşmelerin 6. turunun ardından açıklama yapan Bakan Hayati Yazıcı, toplu görüşmelerin sonuna gelindiğini belirtti. "Mutabakat zaptını imzalamak üzere Cuma bir araya geleceğiz." diyen Yazıcı, toplantılarda kamu görevlilerinin maaş dışında diğer sorunlarının da masaya yatırıldığını ifade etti. Türkiye'de işsizlik rakamlarının yüzde 13.6 olduğunu kaydeden Yazıcı, "Bütün bu şartları dikkate aldığımızda yüzde 2 artı 2 zam önerdik." diye konuştu.

'Bu teklif Başbakan ve bakanlarla görüştükten sonra artabilir mi ?' sorusuna Yazıcı, "Ben Başbakan ve bakanlar kurulu adına bunu yürütüyorum. Benim bildirdiğim son rakam." yanıtını verdi. Yazıcı, "Ancak bunu verebiliyoruz." diye konuştu. 'Teklif az değil mi ?' sorusuna karşılık olarak Bakan Yazıcı, "Azlığın çokluğu ambardaki duruma bağlı. Hazine bütün Türk milletine ait. Tasarrufları dikkate almak durumundayız." değerlendirmesi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber