Yardımın adı yetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2009 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söylenti üzerine toplananlar birbirlerini ezdi

GAZİANTEP'te, gıda yardımı yapılacağı söylentisi üzerine bir evin önünde toplanan yaklaşık 150 kadın, izdihama neden oldu. Ön sıralardan yer kapmak isteyenler birbirlerini ezerken, uzun bekleyişin ardından yardım yapılmayacağını öğrenenler hayal kırıklığına uğradı.

Şehreküstü Semti Şehitler Caddesi'ndeki evinde daha önce birçok kez gıda yardımı yapan kimliğini açıklamak istemeyen bir hayırseverin, bu hafta da yardım yapacağı söylentisi üzerine, evin önünde kuyruk oluştu. Yardım söylentisi üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren hayırseverin önünde toplanan yaklaşık 150 kadın, beklemeye başladı. Bir süre sonra yayılan ?Yardım dağıtılmaya başlandı' dedikodusu üzerine, kadınlar bir anda birbirinin üzerine çıktı. İzdiham sırasında bazı kadın ve çocuklar yerlere düştü. Kimi kadınlar utanarak yüzlerini gizlerken, bazıları da ezilme tehlikesi atlattı. İzdiham nedeniyle evin yanında işyeri bulunan bazı esnaf vitrin camları kırılmasın diye kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Yaklaşık 6 saat evin önünde yardım kolisi için bekleyen kadınlar, hayırseverin yardım yapmayacağını öğrenince evin önünden ayrıldı.

Yardım almak için beklediklerini ancak eve boş döndüklerini belirten kadınlar, hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Adını vermek istemeyen bir kadın, ?4 oğlum var, işleri yok. Erkekler evde oturuyor. Gelinler kızlar da gelip yardım kuyruklarında bekliyor. Ayıp değil mi? Bu Türkiye'ye yakışır mı? Bunu söylemeye bile utanıyorum. Devlet aşevlerini kapatsın, erkeklerimize iş versin. Bunu başbakana söylüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber