Üniversiteli işsizlerin haline bak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Belediyesi'nin 57 kişilik itfaiye eri kadrosuna 485 üniversite mezunu başvurdu Dayanıklılık testinden geçen işsiz gençler, meslekleriyle alakasız bir iş için ter döktü

Türkiye'nin önemli sorunlarından olan işsizlik korkutucu boyutlara ulaştı. Denizli Belediyesi'nin alacağını duyurduğu 54 itfaiye eri kadrosu için üniversite mezunu 485 aday başvuruda bulundu. Aralarında hukuk, işletme, iktisat, maliye, bilgisayar ve mimarlık gibi bölümlerden mezun işsiz üniversitelilerden, KPSS barajını aşan 160 aday önce sözlü sınava girdi, daha sonra dayanıklılık testine tabi tutuldu. İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde kurulan parkuru tamamlamak için mücadele eden adayların denge, dayanıklılık ve koordinasyon becerileri ölçüldü.

ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFI...

Sınavda adaylardan hedefe su sıkmaları, hortum taşıyarak dengelerini sağlamaları, yangın merdivenine tırmanmaları istendi. Gençler, komando eğitimi gibi sınavda var güçleriyle mücadele ederken, parkurları en kısa sürede tamamlamak için hem zamana hem de birbirlerine karşı kıyasıya yarıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber