Bir derece, müstakil yasa tasarısı haline getirildi ve bazı değişiklikler yapıldı

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu çalışanlarına 1 derece artışının, 1991 yılından sonra işe başlayan ve bu uygulamadan yararlanamayan memurlara da uygulanmasını öngören tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Yapılan görüşmelerde tasarı alt komisyona havale edildi ve ardından da sadece memurların bir derece alması öngören bir yasa tasarısı olarak yeniden hazırlanıp tekrar komisyona sunuldu. Tasarı, bazı değişikliklerle komisyonda kabul edildi. Bayramdan önce Genel Kurul'a gelerek yasalaştırılacak olan tasarı, 15 Ocak tarihinden itibaren uygulanacak.

Tasarıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu üyelerine bilgi veren Devlet Bakanı Ali Babacan, tasarı ile bütçe kanunlarında yer almaması gereken hükümlerin ayıklandığını ve kamu finansmanına ilişkin kanuna da düzenlemeler getirildiğine dikkat çekti.

15 Ekim 1991'den sonra göreve başlamış memurlara bir derece verilmesine ilişkin düzenlemenin de tasarıda yer aldığını kaydeden Babacan, 2004'te kamu görevlileri sendikaları ile yapılan toplu görüşmelerde bu yönde mutabakata varıldığını hatırlatarak, "Bu düzenleme bütçeye hiçbir ilave yük getirmeyecektir. Zira bu düzenleme, 2005 yılı bütçesi hazırlanırken göz önüne alınmış ve memurlarımıza bir derece verilmesinin gerektirdiği mali kaynaklar personel ödeneklerine konulmuştur" ifadelerine yer verdi.

İHA


Memurlara derece komisyonda kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 1991'den sonra işe giren memurlara ve diğer kamu görevlilerine bir derece verilmesine ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

Komisyonda, memurlara derece verilmesini de öngören kanun tasarısının alt komisyona sevk edilmesinin ardından, memurlara derece verilmesine ilişkin, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'ın ayrı ayrı verdikleri teklifler ile DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ve Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın birlikte verdiği teklifin birleştirilerek ele alınması kararlaştırıldı.

Mustafa Çakır'ın teklifi üzerinden gerçekleştirilen görüşmeler sırasında teklifin "Devlet Memurları Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin adı "Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlileri Hakkında Kanun Teklifi" olarak değiştirildi. Kabul edilen teklife göre, 1991'den sonra işe başlayan sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da dahil olmak üzere devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine bir derece verilecek. Daha önce derece verilmesine ilişkin yasalardan yararlanmayan emekli, malullük, vazife malullüğü ile dul ve yetim aylığı alanlar da haktan yararlanacak. Teklif yasalaşırsa 15 Ocak 2005'ten itibaren geçerli olacak.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber