Sıcak su için doğalgaz hâlâ ucuz, ama tasarruf için şofben de önemli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğalgaz zamları, tüketicileri alternatif yakıtlara yönelme konusunda düşüncelere sevk ediyor. Ancak hermetik şofben sektöründe 'küçük' boyutları ile dikkat çeken Daxom'un Türkiye Genel Müdürü Aydın Çetin, tüketicileri uyarıyor: "Elektrik enerjisi veya LPG tüpleri halen doğalgaza göre daha pahalı."

Çetin, sıcak su elde etmek için tüketilen yakıt kadar, kullanılan cihazların da önemine işaret ederek, "Sıcak su için dört kişilik bir ailenin ayda 1 LPG tüpü kullanması gerekiyor. Bunun 45 ila 50 liralık bir maliyeti var. Oysa Daxom Hermetik Şofben kullanan bir aile aynı şartlarda 9 ila 10 liraya sıcak suyunu elde edebilir. Dolayısıyla yüzde 75'lik tasarruf sağlayabilir." dedi.

Türkiye pazarına 2004 yılında giren Daxom'un hermetik şofben modeli, küçük boyutları ve kullanım avantajlarıyla da dikkat çekiyor. 10 cm'lik derinliğiyle banyo ve mutfaklarda fazla alan kaplamayan söz konusu şofben, piyasadaki diğer şofbenlere göre dakikada 1 litre daha fazla su ısıtarak 12 litre kapasiteye ulaşabiliyor. Şofbenler suyun debisi değişse de sıcaklığını sabit tutma özelliğine de sahip.

Özellikle kış aylarında artan şofben zehirlenmelerine de dikkat çeken Daxom Genel Müdürü Aydın Çetin, bu yüzden bulunduğu yerin havasını kullanarak ortamı havasız bırakan bacalı şofbenlerin kullanımının doğalgaz kuruluşları tarafından yasaklandığına işaret ediyor. Buna karşılık bulunduğu ortamın havasını tüketmeyen hermetik şofbenlerin kullanımına izin verildiğinin altını çiziyor.

Çetin'in verdiği bilgiye göre 4 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteren Daxom, hermetik şofben pazarında 2. konumda. 120 servis noktasına sahip şirket, kullanıcı hatalarından doğan arızalarda bile şofben bakıma gittiğinde yerine geçici bir şofben veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber