3 Eylül 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 09:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

1- Başbakanlıkta güvenlik toplantısı.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilgili bakanlar ve kuvvet komutanları katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Cumhurbaşkanı Gül, Irak Türkmen kanaat önderleri ile Çankaya Köşkü'ndeki iftarda bir araya gelecek.

4- Başbakan Erdoğan, RTÜK Başkanı Davut Dursun ve Üst Kurul üyelerini Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

5- Fırat ve Dicle için bakanlar toplantısı.

- Ankara'da yapılacak toplantıya Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Su ve Doğal Kaynaklar Bakanı Abdüllatif Jamal Rasheed ile Suriye Sulama Bakanı Nader al Bounni katılacak.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Mısır'da temaslarını sürdürüyor.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Alpbach Forumu ve Avusturya'ya ziyaretini İstanbul'da yapacağı basın toplantısında değerlendirecek.

- ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu'yla Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde görüşecek olan Bağış, Darülaceze'nin geleneksel iftar yemeğine katılacak.

8- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyetin, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki temasları izleniyor.

9- Mesleki eğitimin güçlendirilmesi.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, iş piyasasının ihtiyaçlarına göre mesleki eğitimin güçlendirilmesine yönelik işbirliğini görüşmek üzere bir araya gelecek.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Rektörlük ve Fen Edebiyat Fakültesi binalarının temel atma törenine katılacak.

11- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul'da bazı sanayici ve iş adamları derneklerinin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde bulunacak.

12- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İŞGİD) tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar yemeğine katılacak.

13- TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve NATO envanterine giren ürünler Kocaeli'de, TÜBİTAK TÜSSİDE'deki basın toplantısıyla tanıtılacak.

14- Fiyat artışları.

- Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılı ağustos ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

15- Ege İhracatçı Birliklerinde 'iyi tarım, yüksek gelir' projesiyle ilgili basın toplantısı yapılacak.

16- Kızılay Bölge Toplantısı, Kayseri'de Genel Başkan Tekin Küçükali'nin başkanlığında yapılacak.

17- Vefat eden Milli Birlik Komitesi üyesi ve Cumhuriyet Senatosu tabii üyesi emekli Kurmay Yarbay Ahmet Yıldız'ın cenazesi, İstanbul Selimiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

18- Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası finalleri, İstanbul ve İzmir'de başlıyor.

- Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İzmir'de şampiyonanın açılış törenine katılacak ve Türkiye-Almanya müsabakasını izleyecek.

- Şampiyonanın ilk gününde İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 3, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda 2 karşılaşma daha yapılacak.

19- 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5 Eylül Cumartesi günü Estonya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını Kayseri'de sürdürüyor.

- Ay-yıldızlılar, Kadir Has Stadyumu'nda basına kapalı antrenman yapacak.

20- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını sürdürecek.

21- Ümit Milli Futbol Takımı, Gürcistan ile yapacağı 2011 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçının hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde devam edecek.

22- At yarışlarında Enternasyonal Yarış Festivali, Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak Bayan Amatör Biniciler, Topkapı, Boğaziçi ve Malazgirt koşularıyla sona erecek.

23- İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Livorno, 4 Eylül Cuma günü Adana Demirspor ile özel maç yapmak üzere Adana'ya gelecek.

24- Türk Milli Futbol Takımı galibiyete kilitlendi.

- 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde puan kaybına tahammülü olmayan milliler, Estonya ve Bosna-Hersek'i yenerek, 5 günde 2 maçtan birden galip ayrılma konusunda yaşadığı başarısız grafiğe son vermek amacında.

- Ay-yıldızlı ekip, 1998 yılından bu yana, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabildi.

- Milliler, 25 maçlık serinin 19'unda, 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi.

25- 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerine doğru...

- "12 Dev Adam", şampiyona öncesi yaptığı 9 hazırlık maçında 5 galibiyet, 4 yenilgi aldı.

- Milliler, 9 maçta rakip potalara 672 sayı atarken, potasında 621 sayı gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber