Sihirli sözcük; Çevre imkânlarını kullan, okulu tamir et

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 23:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayıt parası almamaları için basın ve resmi yazılar aracılığıyla uyarılan okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığından gönderilen aşağıdaki yazıda; İl Özel idaresi Bütçesine aktarılarak kullanılmak üzere gönderilen onarım ödenekleriyle birlikte, okul aile birlikleri, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer mahalli imkânlardan da yararlanmak suretiyle sıraların temizliği, kapı, pencere, koridor ve dersliklerin boyanması, tesisatların gözden geçirilmesi, araç gereçlerin bakımı ve eksiklerin giderilmesi, bahçe ve çevrenin tanzimi, okul girişlerinin düzenlenmesi, bu mekânlardaki eksikliklerin tamamlanması, atölyelerin ve uygulama birimlerin iyileştirilmesi istendi.

Okullara gönderilen onarım ödeneklerinin çok az olduğunu ve bu paranın yetmeyeceğini bilen bakanlık; okul aile birlikleri, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer mahalli imkânlardan da yararlanılmasını istiyor.

Okul aile birlikleri ise parayı nerden bulsun çünkü kayıt parası almak yasak, gönüllü verilmesi halinde makbuz karşılığı para alabiliyorlar.

T.C.
MİLLÎ E ĞİTİM BAKANLIĞI
Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.TTÖ.0.12.04.02-750-390/2820 14/07/2009
Konu: Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Çalışmaları

......................VALİLİĞİNE
(Milli Eğitim Müdürlüğü)

Eğitim ve öğretim kurumlarının fiziki yapılanan durumu, atölye, laboratuar ve uygulama birimlerinin oluşturulması ve geliştirilmesi, tertip-düzen ve temizlik vb. hususlar, yapılan eğitimin kalitesini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların 2009-2010 eğitim ve öğretim yılına daha hazırlıklı olarak başlamalarının sağlanması için, fiziki yapılarının gözden geçirilmesi ve eksikliklerinin tamamlanması önem taşımaktadır.

Bu amaçla okul müdürlüklerince, yaz tatili bir fırsat olarak değerlendirip, İl Özel idaresi Bütçesine aktarılarak kullanılmak üzere Genel Müdürlüğümüzce gönderilen onarım ödenekleriyle birlikte, okul aile birlikleri, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ve diğer mahalli imkânlardan da yararlanmak suretiyle sıraların temizliği, kapı, pencere, koridor ve dersliklerin boyanması, tesisatların gözden geçirilmesi, araç gereçlerin bakımı ve eksiklerin giderilmesi, bahçe ve çevrenin tanzimi, okul girişlerinin düzenlenmesi, bu mekânlardaki eksikliklerin tamamlanması, atölyelerin ve uygulama birimlerin iyileştirilmesi vb. hususlara yönelik çalışmaların ve planlamalarını 31 Ağustos 2009 tarihi itibariyle sonuçlandırılacak şekilde yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda İlinizde faaliyet gösteren ticaret ve turizm öğretimi okullarının yukarıda belirtilen hususlara yönelik hazırlık çalışmaları ve planlamalarına ait bilgilerin Ek-1 'deki forma göre her okul müdürlüğü tarafından ayrı ayrı hazırlanması sağlanacak ve formlar toplu olarak 17 Ağustos 2009 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Murat Bey BALTA
Bakana.
Genel Müdür

EKLER:
1- Form

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber