Skandal savcının zenginlik sırrı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mal varlığı ile ilgili tartışmaları ?Babamdan kaldı? diye geçiştiren 'skandal savcı' Çelik'in 'haksız çıkar'la zenginleştiği ortaya çıkardı.Askeri müfettişler, mal varlığı ile ilgili tartışmaları ?Babamdan kaldı? diye geçiştiren 'skandal savcı' Yüzbaşı Mehmet Çelik'in 'haksız çıkar'la zenginleştiği ortaya çıkardı.

Bakanlık, Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu...

Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok'un eski yardımcısı Hv. Hak.Yzb. Mehmet Çelik için Genelkurmay Askeri Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Askeri Adalet Müfettişleri'nce incelemeye tabi tutulan Çelik'in 'Mal Bildirimi' ile 'Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele' kanunlarına aykırı hareket ettiği kanaatine varıldı.

Hesaplar birbiriyle örtüşmüyor

Geçtiğimiz günlerde ifadesine başvurulmak üzere Askeri Savcılığa davet edilen Haber Müdürümüz Güngör Ergün'ü, ?arama kararı? ile tehdit eden Askeri Savcı Yüzbaşı Mehmet Çelik, malvarlığı ile bir kez daha gündeme geldi. Mal varlığındaki fahiş artışla tartışmaya neden olan Çelik hakkında, Askeri Yargıtay Başkanlığı ile Yargıtay Başsavcılığı'na gelen ihbar mektubu üzerine Savunma Bakanlığı'nca Askeri Adalet Müfettişleri iddiaları incelemek üzere görevlendirildi. İncelemelerini tamamlayan müfettişler Çelik'in, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na yaptığı mal beyanı ile gayrimenkulleri ve bankadaki hesap hareketlerinin birbiriyle örtüşmediğine dikkat çekti.

Gerçek mal varlığını yansıtmıyor

Askeri Adalet Müfettişleri'nin raporunda "Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen mal bildirimleri ve mal bildirimi açıklama formları ile Maliye Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığından gönderilen menkul, gayrimenkul ve banka hesap hareketleri karşılaştırıldığında alıp sattığı bazı malların bildirilmediği. Yine banka mevduat hesapları incelendiğinde beyanı ve mal bildiriminde belirtilen rakamlarla bire bir örtüşmeyen hesap hareketlerinde dikkat çekici rakamların bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

Askeri savcılık soruşturma açsın

Askeri Adalet Müfettişleri'nin raporu üzerine harekete geçen Milli Savunma Bakanlığı da Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na yazı yazarak Çelik hakkında soruşturma açılması talebinde bulundu. Bakanlığın yazısında şöyle denildi: "Çelik'in 3628 Sayılı mal bildiriminde bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'nun 10, 11, 12 ve 13 maddelerinde muhalefet suçunu işlemiş olması ihtimaline binaen, 357 sayılı Askeri Hakimler Kanunu'nun 25/1. maddesine göre hazırlık soruşturması yapılmasına izin verilmesine ve soruşturmanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca yürütülmesine karar verilmiştir."

Çelik'e de kınama

Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Hv. Hak. Alb. Ahmet Zeki Üçok'la birlikte eski yardımcısı Hv. Hak. Yzb. Mehmet Çelik'e de 'kınama cezası' verildiği ortaya çıktı. Ergenkon'da çıkan Karargah Evleri raporu nedeniyle MİT Müsteşarı Emre Taner'i ifadeye çağırdığı tespit edilince Askeri Yargıtay'a tetkik hakimi olarak atanan Çelik'in gayri menkul yolsuzluğuna karıştığı gerekçesiyle cezalandırıldığı belirtildi.

Çıkar işbirliğine gittiler

İhbar mektubunda Çelik'in Üçok ve Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile birlikte işbirliği içerisine girerek belediyenin en değerli taşınmazlarını ele geçirmeye çalıştığı, Yargıtay 14. Hukuk Dairesi Başkanı İ.K'nın rüşvet alarak bunlara yardımcı olduğu, başkalarına ait taşınmazlara abartılı imar haklarının verilmesini sağlayarak milyonlarca lira çıkar sağladıkları ileri sürüldü. Askeri müfettişlerin Çelik hakkında kınama cezası verilmesi talebi Savunma Bakanlığı'nca uygun görüldü. Ayrıca İkili hakkında çıkar amaçlı suç örgütü ile rüşvet suçlamalarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber