Cezaevinde işkence iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de otobüs şoförü 59 yaşındaki Kemal Kalkan, 4 yıl önce bir kişinin öldürüldüğü cinayete karıştığı gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırılan oğlu 24 yaşındaki Yunus Kalkan'ın Denizli D Tipi Cezaevi'nde ağır işkenceye maruz kaldığını iddia ederek, Adalet Bakanlığı ve Denizli Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

2005 yılında Aralık ayında, Murat Şenkur, alacak meselesinden çıkan tartışmada iddiaya göre, Servet Saka tarafından tabancayla başından vurularak, öldürüldü. Şenkur'un cesedi bir süre sonra Manisa'nın Turgutlu İlçesi yakınlarında gömülü bulundu. Olayın ardından cinayet zanlısı Servet saka ve kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen Yunus Kalkan, Mehmet emin Mutlu gözaltına alındı. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Servet Saka, ömürboyu hapis, Yunus Kalkan ile Mehmet Emin Mutlu ise 14'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevine gönderilen sanıklardan Yunus Kalkan, 2.5 yıl Buca Cezaevi'nde kaldıktan sonra, yer sorunu olduğu gerekçesiyle Denizli D Tipi Cezaevi'ne sevkedildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

1.5 yıldır Denizli D Tipi Cezaevi'nde kalan oğulları Yunus Kalkan'ı 13 Ağustos'ta ziyarete giden baba Kemal ve anne Gülseren Kalkan, dövülüp, işkenceye uğradığı ileri sürülen oğullarını tanınmayacak halde bulunca şoke oldu. Kemal Kalkan, oğlunu dövüp, işkence yaptıklarını ileri sürdüğü cezaevi doktoru ve infaz koruma memurlarının cezalandırılması için 14 Ağustos'ta Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Denizli Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Denizli Savcılığı, ?yetkisizlik' kararı vererek, dosyayı ?Honaz Başsavcılığı'na gönderdi. Kalkan, sapasağlam cezaevine gönderdikleri oğullarını tanımakta güçlük çektiklerini belirterek, ?Oğlumun yüzü, gözü tanınmayacak haldeydi. Ağzından ve kulaklarından kanlar geliyordu. Oğlum, camekanlı bölmede telefon aracılığı bana koğuşta bir arkadaşı ile kavga ettiğini ve yüzünde küçük bir yara olduğu için revire çıkarıldığını, burada çırılçıplak soyulduğunu ardından da doktor ve gardiyanlar tarafından feci şekilde dövüldüğünü anlattı. Oğlum ayakta duramıyor, zor konuşuyordu? dedi.

?SAĞLAM VERDİM, SAKAT GERİ ALMAM?

Adalete güvenlerinin sarsıldığını söyleyen baba Kemal Kalkan, oğlunun Denizli D Tipi Cezaevi'nde can güvenliğinin olmadığını iddia ederek, acil olarak İzmir F Tipi Cezaevi ya da Edremit Cezaevi'ne sevkini ve bir an evvel tedavisinin yapılmasını istediklerini söyledi. Kalkan, ?Oğlunu sapasağlam cezaevine verdim, sakat geri almam? dedi.

Anne Gülseren Kalkan da oğluna işkence yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, ?Oğlum bu cezaevinde daha önce de bu tip olaylara maruz kaldı. ?Başına kötü bir şey gelmesin' diyerek sessiz kalmayı tercih ettik. Ama bu son yaşanan olayda oğlum çok kötüydü. Hayati tehlikesi var. Oğlumu gördüğüm o günden bu yana yemek yiyemiyor ve uyuyamıyorum. Oğlumun biran önce tedavisinin yapılmasını istiyorum. Adalet var, insan hakları var diyorlar. Nerede adalet, nerede insan hakları?? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber