Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdüründen Özür Diliyoruz

04.12.2004 tarihli sitemizde "Tarımda iç hesaplaşma" başlıklı bir haber yer almıştır. Bu haber, sitemizin abone olduğu İHA ajansından alınmıştır. Ancak, haberin içeriğinde, daha önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı eski müsteşar yardımcılığı görevini yürüten, şu an ise Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olan Sayın Bedrettin YILDIRIM'ın bürokrasiye ilişkin eleştirileri yer almasına rağmen, haber bu içeriğe uygun olmayan bir başlıkla sitemizde yer almıştır. Bu hatadan dolayı kendisinden özür diliyoruz. Sayın Yıldırım'ın sitemize gönderdiği açıklamayı okumak için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR.NET SİTESİNE

04.12.2004 tarihli haber sitenizde "Tarımda iç hesaplaşma" başlıklı haberde; tarafımdan söylenmeyen ve gerçeği yansıtmayan taraflı ifadelere yer verilmiştir.
Haber konusu İstişare Toplantısında, asla bir meslek grubu hedef gösterilmemiş, tam aksine şahsım ve temsil ettiğim kuruluş çalışanları adına bir "Özeleştiride" bulunulmuştur.

Söz konusu toplantıda tarafımdan söylenen sözlerin bant kayıtlarının incelenmesinden de anlaşılacağı üzere bu konuşmamda;

"Erzurum Yaylalarının her tarafı arpa ve yulaf ekmek için müsait ama biz bunu dışarıdan alıyoruz. Bu ovalar niye boş duruyor. Böyle bir anlayış olamaz. Ülkemiz dünyada kendi kendine yeten nadir ülkelerden biridir. Çoğu bitkilerin anavatanın Anadolu olduğu düşünüldüğünde yulaf ithal etmek beni ziyadesiyle üzmektedir. Herkes kafasını ellerinin arasına alsın düşünsün. Bu ülkenin insanları, bu ülkenin çiftçileri bizden daha ileri görüşlü, o gidiyor en verimli tohumu temin ediyor buluyor ama bizim kooperatiflerimiz onların önüne geçemiyor. Bizlere maaş versin yiyelim, ama biz milletin ayağına gitmeyelim diyoruz. Kooperatiflerde bu anlayışı berteraf etmemiz lazım, çiftçimizin yanına gitmemiz lazım, çiftçi ile gönül gönüle, omuz omuza olmamız lazım. Üyelerimizi kucaklamamız lazım. O alacak biz satacağız, maaş alacağız. Çiftçinin yanına gitmem, ben kooperatif müdürüyüm oh ne güzel yok öyle bir şey. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bunu yıllar önce söylemiş, köylü milletin efendisidir. Bu bölgenin insanı olarak söylüyorum, bu bölgenin cefakar insanları var, birimizin bir aylık maaşını bir yıl evine götüremeyen insanlar var. Bunlar bizim üyelerimizdir. Bu nedenle bu insanlara hizmet etmek mecburiyetimiz var. Bize düşen çiftçinin ayağına gitmektir, gönlüne girmektir" denilerek Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve çeşitli meslek gruplarının içinde bulunduğu sıkıntılar dile getirilmiştir.

Yukarıda bahsedilen açıklamaları bir bütünlük içinde değerlendirmek yerine, konuşmamın bütünlüğü göz ardı edilerek, bir meslek grubunu hedef alıyormuş gibi yansıtılmam ve başka maksatlar için kullanılmaya çalışılması, beni ve teşkilatımızı ziyadesiyle üzmüştür.

Kaldı ki, Ziraat Mühendislerinin desteklenmesi ve istihdamlarının artırılması konusunda ülke çapında en fazla gayreti gösteren Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve bu büyük çiftçi örgütünün başında bulunan şahsımın, tamamen itham yüklü ifadelere en son muhatap olabilecek kişiler olduğunu bilmenizi isterim. Ülkemizin bu büyük Tarım potansiyeline rağmen, geçmiş yılların yanlış politikaları yüzünden iş bulamaz hale getirilen ve devlet kapılarında süründürülen Ziraat Mühendisleri en büyük desteği Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatiflerinden görmüşlerdir.

Toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevini üstlenen siz gazetecilerin bir haberi yayınlamadan önce gereken özeni gösterip, haberi bütünlüğü içerisinde değerlendirerek yayınlaması ve ilgililerin kamuoyu nezdinde itibarını sarsıcı haberlerden kaçınmaları gerektiği kanaatindeyim.

Bu itibarla, kamuoyunda şahsım ve teşkilatımız hakkında olumsuz yorum ve düşüncelere sebebiyet vermemesi açısından, yukarıda izah edilen açıklamamıza gazetenizde yer verilmesini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bedrettin YILDIRIM

TÜRKİYE
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ
MERKEZ BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber