Kahveci: Sözleşmeliler için hayalkırıklığı oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2009 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu görüşmelerin, sözleşmeli sağlık çalışanları için tam bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ifade etti.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, ailelerinden ayrı, çalışma huzuru kalmamış sözleşmeli memurların, toplu görüşme sürecinde sosyal ve özlük haklarında iyileştirme beklediklerini, kendilerine kadro yolunu açacak düzenleme yapılmasını umut ettiklerini belirtti.

Toplu görüşmelerde bu yönde hiçbir gelişme olmadığını savunan Kahveci, ''Sözleşmeli memurlar, 'bize üye olun kadronuzu alırız' diyenler tarafından istismar edildi. Toplu görüşmeler, sözleşmeli sağlık çalışanları için tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı'' değerlendirmesinde bulundu.

Toplu görüşme masasında 50 bin sözleşmeli sağlık çalışanının hakkının savunulmadığını öne süren Kahveci, şunları kaydetti:

''Bu sene toplu görüşmelerde sözleşmeli sağlık çalışanlarına, yetkili olduklarında kadro alacaklarını söyleyerek çalışanları umutlandıranların elde ettikleri koca bir 'sıfır' oldu. Sözleşmeli sağlık çalışanları için hiçbir somut kazanım elde edilmedi.

Sendikalar, çalışanlar için yürüttükleri mücadele sonucu yeni kazanımlar elde ederler. Yoksa iktidara yakınlıkları ile övünerek ve bakanlıklarda genelgeleri ve yönetmelikleri önceden elde ederek 'biz kazandık' demekle bu işler olmaz.

Sözleşmeli memurlar için bir kez bile alanlara çıkamayanlardan, eylem yapmayanlardan bu sorunu çözmeleri beklenemez. Bunun böyle olduğunu 2009 yılı toplu görüşmelerinde adeta duvara toslayan, fotokopisini çekip 'biz kazandık' diye dağıtacak kağıt bulamayanların halinde gördük. Çalışanların umutlarını istismar edenler, bu seneki toplu görüşmeleri sözleşmeli memurlar için hüsrana çevirdiler.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber