Belediye başkanı demokratik açılımı desteklemek için MHP'den AK Parti'ye geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2009 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'un Çeltikçi ilçesi Belediye Başkanı Rıza Yanar hükümetin demokratik açılımını desteklediğini belirtmek için MHP'den istifa ederek AK Parti saflarına katıldı.

Belediye Başkanı Rıza Yanar'ın AK Parti'ye geçişi için Burdur Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Başkan Yanar, toplantıda yaptığı açıklamada AK Parti misyonunun ve çalışmalarının şahsı ile uyumlu olduğunu belirtti. Ayrıca son günlerde gündemde olan demokratik açılımı desteklemek için AK Parti'de olduğunu belirten Yanar, şunları söyledi: "Demokratik açılımı desteklemek amacıyla MHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçtim. Partimizin demokratik açılımını bütün içtenliğimle destekliyorum. Partimizin ve ilçe halkımızın desteği ile ilçemizi daha verimli ve güzel bir yer haline getireceğime inanıyorum."

AK Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya, yaptığı konuşmada hükümetin bir yere yatırım yapılırken o yerin yönetiminin hangi partili olduğuna değil orada yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının durumuna baktığını belirtti. AK Parti'den önce böyle olmadığını belirten Karakaya, "Daha önceden nereden daha çok oy alınırsa yatırımlar oraya giderdi. Ama bizim siyasetimizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve bu şekilde devam ediyor. İşte bugün de partimizin bu adaletini, kalkınma hamlesini ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ile düşüncelerini kendi düşünceleri ile paralel bulmuş Çeltikçi Belediye Başkanımız Rıza bey halka hizmet yolundaki onurlu mücadelesinde AK Parti'yi tercih etti. Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyor aramıza hoş geldiniz diyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Osman Karakaya, Belediye Başkanı Rıza Yanar'a AK Parti rozetini taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber