Bakan Akdağ: Sağlıkta tasarrufa gideceğiz ancak hizmette kısıtlama yapmayacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2009 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı sağlık harcamalarında tasarruf sağlanabileceğini tespit ettiklerini ve gerekli adımları atacaklarını, ancak vatandaşa verilen hizmetlerde bir kısıtlamaya gidilmeyeceğini bildirdi.

İncelemelerde bulunmak ve çeşitli açılışlara katılmak üzere memleketi Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, Vali Sami Bulut'u makamında ziyaret etti.

Bakan Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda sağlık harcamalarında kısıtlamaya gidileceği yönünde haberler yapıldığını belirterek, bu durumu vatandaşların sağlık hizmetlerinde bir kısıtlama olarak algılamaması gerektiğini söyledi. Sağlık hizmeti sunmada herhangi bir kısıtlamayı düşünmediklerini dile getiren Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda açık talimatının olduğunu kaydetti.

Parayı iyi yönetmeleri gerektiğinin altını çizen Bakan Adağ, "Üniversite hastanelerine devlet hastanelerine, özel sektöre ve ilaca ödenecek miktarlar konusunda Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve ben yaklaşık 2 aydır çalışıyoruz. Sektörle birçok görüşmeler yaptık. Sağlık harcamalarında belli noktalarda tasarruf sağlayabileceğimizi tespit ettik. Bununla ilgili gerekli adımları atacağız. Ama vatandaşımıza verdiğimiz hizmetlerimiz açısından hiçbir kısıtlamaya gitmiyoruz, gitmeyeceğiz.''diye konuştu.

Bakan Akdağ, 7 helikopter ambulansın üzerine 10 helikopter ambulansı daha eklediklerini, Türkiye'nin dört bir tarafından acil durumlarda helikopter ambulanslarla vatandaşlara nakil hizmeti vereceklerini kaydetti.

Sağlıkta Dönüşüm Programı konusunda hedeflenenlerin yapılacağını vurgulayan Akdağ, vatandaşlardan bu konuda endişelenmemeleri istedi. Akdağ, "7 yıldır Başbakanımızın talimatıyla nasıl sağlıkta erişim kolaylaştıysa, bundan sonra da sağlık hizmetleri böyle devam edecek." diye konuştu.

TAM GÜN YASASI

Sağlıkta Tam Gün Yasası'nın çıkarılmasıyla ilgili de bilgiler veren Bakan Akdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldığında teklifin görüşüleceğini bildirdi. Tam gün yasası kapsamında çalışma oranının Türkiye genelinde yüzde 80'e ulaştığını kaydeden Akdağ, bu rakamın Erzurum'da yüzde 90'a ulaştığını söyledi.

DEMOKRATİK AÇILIM BİR KARDEŞLİK PROJESİ

Demokratik açılımın bir kardeşlik projesi olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açılım için ağır ifadeler kullananların süreç içerisinde projeyi göreceklerini söyledi. Akdağ şöyle konuştu: "Bu mübarek günlerin insanımıza, bölgemize bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum. Kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini temenni ediyorum. Demokratik açılım sürecinde, bizi birbirimize yaklaştıran özelliklerden istifade etmeliyiz. Açılım için ağır ifadelerde bulunanları insafa davet ediyorum. Gerçekten bir kardeşlik projesi. İnsanımızın beraberliğini kuvvetlendirme projesinin farklı yönlere çekilmesi doğru değil. Süreç hem ülkemizin birliği hem de vatanımızı beraberliği açısından, insanımızı kardeşlik duygularını güçlendirme açısından en güzel biçimde ilerleyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber