Yurt inşaatı bitmeyince pansiyoncular odalarını öğrencilere tahsis etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO) yurt binasının yeni sezona yetiştirilememesi az yataklı konaklama tesislerine yaradı. Artan öğrenci sayısını fırsat bilen pansiyonlar odalarını öğrencilere tahsis ediyor. Öğrenciler, bu odalar için sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil ayda 300 ile 400 TL arasında para ödüyor. Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, yapımı devam eden 4 katlı ve 500 kişi kapasiteli yurt inşaatının tamamlanamadığı için öğrencilerin barınma sorununa, küçük pansiyonların odalarını tahsis ederek çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl 5 pansiyon ve apart hotelin öğretim görecek öğrencilere hizmet vereceğini söyleyen Erdoğan, "Okulda bu yıl öğrenci sayısının artmasıyla birlikte bazı pansiyonların konaklama tesislerini kışın da açık tutması için odalarını öğrencilere tahsis etti. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil ücretler aylık 300 ile 400 TL arasında değişiyor." dedi. Erdoğan, yurt inşaatının kabasının tamamlandıktan sonra yapılacak sözleşmeyle, binanın geri kalan kısmını Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR)'na devredeceklerini belirtti.

Bu yıl 680 öğrencinin okumaya hak kazandığı Manavgat MYO'da geçen yıl 100 öğrenci barınma sorunu yaşadığı için kaydını sildirmişti.

Akdeniz Hotel'in sahibi Hüseyin Türker, 3 yıldızlı 120 yataklı konaklama tesislerini bu yıl Manavgat MYO'da okuyan öğrencilere tahsis ettiklerini ifade etti. Türker, otellerinin serviste dahil tam pansiyon aylık ücretinin 400 TL olduğunu belirtti. Türker, "Otelimizi öğrencilerin barınma hizmetine sunmayı uygun gördük. Zaten sezon bitince oteli kışın kapalı tutuyorduk. Böylece yılın 12 ayı açık tutmuş olacağız." diye konuştu.

Bartu Apart sahibi Murat Erbek ise konaklama tesislerinin kışın da açık kalması için sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil 300 TL'ye öğrenci kiraladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber