Sömestr tatili erken başladı öğretmenler mesaiye kaldı

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 13 milyon öğrenci ile 550 bin öğretmen bugün yarıyıl tatiline giriyor. Ancak okullar karne için hazırlıksız yakalandı.

Bakanlığın 19 Ocak 2005'te başlayacak yarıyıl tatilini 2,5 gün önceye alması öğrenci ve öğretmenler tarafından memnuniyetle karşılanırken, çok sayıda okul yöneticisi, karneleri hazırlayamadığı gerekçesiyle pazartesi günü vereceğini duyurdu. Bazı okul yöneticileri ise sabaha kadar çalışarak karne hazırladı. İstanbul Mili Eğitim Müdürlüğü, okullardan karneleri mümkün olduğunca bugüne yetiştirmelerini istedi. Yönetmeliklere göre öğretmenler notlarını 5 gün öncesinden okul yönetimlerine bildirmek zorunda. Buna göre çok sayıda öğretmen öğrencilerin notlarını bugün teslim etmeyi planlıyordu. Erken tatil haberinden sonra dersleri bırakan öğretmenler tüm gün boyunca not defterini tamamlayıp idareye teslim etmek için çaba sarf etti. Bazı okul yöneticileri ise çocuklara karne sevincini yaşatmak amacıyla sabaha kadar karne, teşekkür ve takdir belgesi basım işiyle uğraştı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, meteorolojiden gelen hava durumu tahmin raporları ve Kurban Bayramı öncesinde oluşacak trafik durumunu göz önüne alarak erken tatil kararını verdiklerini söyledi. Çelik şu açıklamayı yaptı: ?19'unda tatil olsaydı, birçok öğretmen ve öğrenci arife günü otogarlara doluşacak, havaalanlarına hücum edecek ve müthiş bir trafik oluşacaktı.?

Bazı okul yöneticileri ise çocuklara karne sevincini yaşatmak amacıyla sabaha kadar karne, teşekkür ve takdir belgesi basım işiyle uğraştı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, meteorolojiden gelen hava durumu tahmin raporları ve Kurban Bayramı öncesinde oluşacak trafik durumunu göz önüne alarak erken tatil kararını verdiklerini söyledi. Çelik, ?19'unda tatil olsaydı, birçok öğretmen ve öğrenci arife günü otogarlara doluşacak, havaalanlarına hücum edecek ve müthiş bir trafik oluşacaktı.? dedi. Bu sıkıntıyı gidermek için şubat tatilini 2,5 gün uzattıklarına değinen Milli Eğitim Bakanı, bu sürenin sene sonuna ilave edileceğini bildiren Çelik, yetişmeyen karnelerin ise daha sonra verilebileceğini kaydetti. Bakanlığın son verilerine göre, okul öncesi eğitimden 434 bin 771 çocuk, yaygın eğitimden ise 3 milyon 451 bin 515 yetişkin yararlanıyor. Okulöncesi eğitimde derslik başına 16, ilköğretimde 36, ortaöğretimde 31 öğrenci düşüyor. Bir öğretmene düşen öğrenci sayısı okulöncesinde 20, ilköğretimde 26, ortaöğretimde 16. Bakanlık verilerinde, İlköğretimde 100 öğrenciye 1,25, ortaöğretimde 100 öğrenciye 3,44 bilgisayar düşüyor. Devlet ve özel öğretim kurumlarında, toplam 576 bin 85 öğretmen görev yapıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber