Ergenekoncuların hepsi de ?ağır' hasta

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örgüt yöneticisi olarak suçlanan birçok Ergenekon sanığının avukatları, müvekkillerinin ?ağır hasta' olduğunu iddia ettiler.

YARGILAMADAN MUAF OLSUN

?Silahlı terör örgütü üst düzey yöneticisi' olduğu iddiasıyla 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukat Filiz Esen, müvekkilinin yargılamadan muaf tutulmasını istedi. Mahkemeye GATA ve Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesince verilen raporları içeren bir dosya sunan Avukat Esen, ?Eruygur'un iyileşene kadar kimlik tespitinin yapılması için duruşmaya çağrılmamasını ve yargılamasının durdurulmasını? talep etti.

ERSÖZ YİNE ÖLÜMCÜL HASTA

GATA'da tedavi görürken ?ölümcül hasta' olduğu iddiasıyla defalarca tahliye talebinde bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, GATA'dan sağlam raporu verilip Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Cezsaevinde bir gün kalan Ersöz tekrar hastaneye kaldırılmış ve bacağından tekrar ameliyat olmuştu. Bacağından 3. kez ameliyat olan Levent Ersöz'ün kanlı ameliyat fotoğraflarını mahkemeye sunan Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, ?Müvekkilim bu halde bu duruşmaya değil hiçbir duruşmaya gelemez. Müvekkilimin hasta, ölümcül durumda yazdığı 17 sayfalık savunmasını okumak istiyorum'' dedi.

HERGÜN KALP KRİZİ GEÇİRİYOR

Tutuklandığı günden beri hastanede yatan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın yıllardır kalp ve tansiyon nastası olduğunu iddia eden avukatı Köksal Bayraktar da ?17 Nisan 2009'dan beri üst üste geçirdiği kalp krizleri nedeniyle İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde yoğun bakımda tutuluyor. Doktorları hastane dışına çıkarılmasının hayati risk taşıdığını söylediler? iddiasında bulundu.

KANSER TEDAVİSİ BAŞLIYOR

Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Yurtkuran'ın avukatı Yahya Şimşek de, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildiğini hatırlattı. Yurtkuran'ın tahliye olmasının ardından kalp ameliyatı geçirdiğini anlatan avukat Şimşek, ?şimdi de müvekkilinin kanser tedavisine başlanacağını? ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber