Öğretmenler öğreniyor

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ve Microsoft Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bir basın toplantısı gerçekleştirerek 'Öğretmen Eğitim Akademisi'nin duyurusunu yaptı. Şimdiden 3 bin okulun başvurduğu eğitimler 150 bin öğretmene ulaşabilecek durumda. Yakın vadede bu sayının 600 bin öğretmene ulaşması bekleniyor. Hazırlanan yüksek teknolojili eğitimle 28 kb hızında oldukça yavaş internet bağlantısıyla dahi kesintisiz ve sorunsuz eğitim alabilecek.

Hazırlanan eğitim oldukça kapsamlı: İşletim sisteminden ofis programları kullanımına kadar her tür bilgiye sorunsuz ulaşmak mümkün. Bu eğitimler kendi içlerinde alt dallara ayrılırken her bir alt dal; temel, orta ve ileri kategorilerine bölünmüş durumda. Bilgisayarın açma düğmesini bulabilen herkesin kavrayabileceği temel eğitim, bu programları gerçekten etkin biçimde yöneten kullanıcılar yaratma noktasına kadar ilerliyor.

Eğitim sadece düz bir yazı ve bunun okutulmasından ibaret sıradan resimlerden oluşmuyor. Öğretmen için hazırlanan eğitim flash teknolojisiyle hazırlanmış sesli ve hareketli görüntülü animasyonlardan oluşuyor.

Eğitimlerin en önemli avantajı asenkron olması. Yani öğretmenler günün belli saatlerinde ve belli zaman dilimleri içinde eğitim almak zorunda değil. Haftanın 7 günü, günün 24 saati, öğretmenler boş kaldıklarında bu eğitime erişebilir hatta tam olarak kavrayamadıkları eğitimi tekrar tekrar alabilirler.

Bunun dışında sadece pasif bir biçimde okuma veya izleme içermeyen eğitim, kullanıcıların eğitime katılmasını eğitim sırasında ve sonunda sağlıyor. Kullanıcı bunun dışında sınavlardan da geçerek sık sık seviyesini belirleyebiliyor ve buna göre hangi dersleri tekrarlayabileceğini seçebiliyor. Ayrıca devlet veya okul yetkilileri sık sık öğretmenlerin eğitimin ne kadarını aldığını, ne kadar ilerleme kaydettiğini de uzaktan takip edebiliyor.

Uzaktan eğitimin en önemli faydalarından biri de sadece bilgisayarın soğuk ekranından öğrenmek değil, bilgisayar konusunda yetişmiş insanlardan da bilgi alabiliyor olmaktan geçiyor. Kurs alanlar kendi aralarında mesajlaşabildikleri gibi bilgisayar eğitmenlerinden de destek alabiliyor.

KARİYER İÇİN EĞİTİM ŞART

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, verilen eğitimler ve sonrasında alınacak sertifikaların öğretmenlerin kariyer basamaklarını tırmanmasında çok önemli etkisi olacağı müjdesini verdi. Buna göre Haziran ayında yapılacak online sınavlarla belli bir puanın üzerinde not alan öğretmenler MEB onaylı sertifika alacaklar. Bu sonavlar da aynı üniversite sınavları gibi gözetmenler eşliğinde yapılacak.

aksam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber