17 yıl bisiklet kullanan müzeler müdürünün, emekliliğine 4 ay kala makam aracı oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de 17 yıl boyunca bisiklet kullanan Müzeler Müdürü Hamdi Biçer, emekli olmasına 4 ay kala makam aracına kavuştu.

1992 yılında Kayseri Müzeler Müdürlüğü görevine başlayan Hamdi Biçer, kendisinden önceki müze müdürünün de makam aracı olarak bisiklet kullandığını ve bu geleneği devam ettirdiğini söyledi. Göreve geldiği günden bu yana makam aracı konusunda girişimlerinin olduğunu ifade eden Müdür Hamdi Biçer, devletin bir gün makam aracı tahsis edeceğine dair umudunu kaybetmediğini vurguladı. Başta Arkeoloji, Etnografya ve Atatürk Müzeleri ile kente yaklaşık 22 kilometre uzaklıktaki Asur Ticaret Kolonisi Kaniş-Karum

gibi tarihi yerlerin sorumluluğunu taşıyan Müzeler Müdürü Hamdi Biçer, kuruma kayıtlı 2 bisikletten 38 AT 155 resmi plakalı olanını 17 yıl boyunca makam aracı olarak kullandığını söyledi. 65 yaşında olan Biçer, 4 ay sonra yaş haddinden emekli olacağını bildirdi.

Müze Müdürü Biçer; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kayseri Müze Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü ve Rölöve Anıtlar Müdürlüğü'nün ortaklaşa kullanması şartı ile otomobil kiralama işi için ödenek gönderdiğini ve yapılan ihalenin ardından müdürlüğe araç tahsis edildiğini kaydetti. Yıllarca bisiklet kullandığını ve emekliliğine 4 ay kala Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendisine makam otomobili tahsis edildiğini ifade eden Hamdi Biçer, ''Uzun yıllardan sonra makam aracımın olmasından dolayı çok mutluyum. Bunu bulamayan arkadaşlar da var. 1992 yılından bu yana görev yerlerime bisikletle gidip geliyorum. Bunu spor olarak da yapıyorum. Bundan sonrası için Kayseri Müze Müdürlüğü'ne bir araba kazandırdığım için çok mutluyum" dedi.

Bisikletin teşkilata 20 yıl önce alındığını kaydeden Müdür Biçer, "Şu anda demirbaş olarak kayıtlıdır. Benden önceki müdürümüz de bu bisikleti makam aracı olarak kullanırdı. Ben geldikten sonra da bu bisiklete ihtiyaç duydum. Şehir içindeki bütün görevlerimde bu bisikleti kullanıyorum. Bizden sonra gelecek arkadaşım adına seviniyorum. Bana, 'Neden otomobiliniz yok?' diye sorduklarında ben de, 'Gerek yok, bisiklet kullanmak daha iyi' derdim. Bisikletle trafiğe takılmadığım için işlerimi daha hızlı hallediyordum. Beni resmi plakalı bisikletle görenler Müzeler Müdürü olduğumu öğrendiklerinde garipsiyorlardı. Artık, Müzeler Müdürlüğü'nün de bir makam otomobili oldu. Benden sonra bu bisiklet personel tarafından evrak taşıma işlerinde kullanılacak. Ama ben bu bisikleti hep hatırlayacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber