Bakan Yazıcı'dan 4+4 resti...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcı, Uzlaştırma Kurulu'nun memur için önerdiği yüzde 4 artı 4'lük zammı vermelerine imkan olmadığını söyledi...Yarın memurlarla yeniden buluşacak olan Devlet Bakanı Yazıcı, Uzlaştırma Kurulu'nun memur için önerdiği yüzde 4 artı 4'lük zammı vermelerine imkan olmadığını söyledi...

Memur maaşlarına yüzde 2,5 artı 2,5 zam teklif eden hükümet Uzlaştırma Kurulu'ndan gelen yüzde 4 artı 4'lük zammı ?uygulanamaz? buldu. TBMM'de düzenlenen adli yıl açılış resepsiyonunda sorularımızı yanıtlayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, memur sendikalarıyla 10 Eylül Perşembe günü yeniden bir araya geleceklerini bildirdi.

Bakan Yazıcı, Uzlaştırma Kurulu'nun önerisini kabul etmelerinin mümkün olmadığını, kendi zam tekliflerinden de daha yukarı çıkma imkanı bulunmadığını ifade etti. Yazıcı, yarın yapılacak görüşmeyi önemsediklerini söyledi. Görüşmede zammın yanı sıra üzerinde mutabık kalınan sosyal içerikli metinin detayları da ele alınacak.

FARK 1,5 MİLYAR TL

Yapılan hesaplamalara göre, hükümetin memura verdiği yüzde 2,5 artı 2,5'luk zam ile uzlaştırma kurulundan çıkan yüzde 4 artı 4'lük zammın bütçeye getireceği yükün yıllık farkı sadece 1,5 milyar TL. Hükümet, bazı sendikaların kabul ettiği gibi yüzde 3 artı 3'lük zamma onay vermesi halinde bütçe gelecek ilave yük ise 500 milyon TL olacak. Öte yandan dün bir basın toplantısı yapan Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu Kürt, Alevi ve Ermeni açılımını örnek gösterip hükümete ?Bir açılım da memur için yapın? dedi.

Gündoğdu, son dönemdeki zamlarla memur maaşlarını da kıyaslayarak, ?Memura yüzde 5 zam yapılmak istenirken, harçlara yüzde 8, elektriğe yüzde 10 zam yapılıyor. O zaman hesabı doğru yapalım. Tüketim mallarına yapılan zamla alım gücünün artırılmasının eşit olması gerekiyor. Kriz varsa da eşit göğüslenmesi lazım. Bir taraf baharı yaşıyorken, diğer tarafa kışa hazırlık yaptırılıyor. Bu, faturanın tek taraflı ödetilmesi anlamı taşır? dedi.

Erdoğan SÜZER/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber