EPDK Başkanı Yusuf Günay Hakkında Soruşturma Açılmayacak mı?

09 Aralık 2004 tarihli Hürriyet gazetesinde ve daha sonra da internet haber sitelerinde usulsüz olarak işe alınan EPDK'daki sözleşmeli personelin işine son verileceğini belirtilen bir haber yayımlanmıştı. Haberin içeriğinde usulsüz olarak işe alınanların neredeyse tamamı ya eski bir bakanın ya da bir bürokratın yakın akrabasıydı. Bu habere ilişkin olarak daha sonra ne yapıldı bilmiyoruz ama, eğer bu haber doğru ise bu kişileri işe alan ve şu an EPDK'yı yönetenler hakkında hiçbir şey yapılmayacak mı?

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce yayımlanan haberler:

Başbakan'dan EPDK'da 'torpilli' temizliği 09.12.2004
EPDK uzmana çözüm arıyor 12.12.2004


Biz bu noktada şunu hatırlatmak istiyoruz. Bu kişilerin sözleşmelerini, usulsüz işe alındıkları için, feshedelim. Bunda bu yanlışlık yok?

Ama bunları işe alanların hiç mi kusuru yoktur?

EPDK'nın şu anki başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ve eski personel daire başkanı hakkında hiçbir işlem yapılmayacak mıdır?

Her şeyi bir kenara bırakalım. Eğer haber doğru ise, tüm meri mevzuatın en üstü olan Anayasamızın "Kanun Önünde Eşitlik" başlıklı 10. maddesinde yer alan "Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz" hükmünü nasıl, ne zaman ve nerede işleteceğiz?

Bahis konu olan 40 tane sözleşmeli personel vardır ve bunların hepsi kamuoyu tarafından yakınen bilinen kişilerin akrabalarıdır.

Bu açıdan, bir kez daha vurguluyoruz, eğer haber doğru ise, kamuoyunun gönlünün ferahlatılması açısından, imzası olan tüm yetkililer hakkında gerekli işlemlerin bir an önce yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber