Öğretmenleri için eylem yaptılar

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Ilıca Beldesi Pansiyonlu İlköğretim Okulu öğrencileri, tayini çıkan ve 6.5 yıl birlikte oldukları öğretmenleri Meral Bayram için pankartlı eylem yaptılar. Ilıca Pansiyonlu İlköğretim Okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, hazırladıkları dövizlerle okul bahçesinde "Akdeniz, Karadeniz Karnemizi İsteriz" yerine "Akdeniz, Karadeniz Meral Hocamızı isteriz" diye tempo tutarak, "Canımız kanımız Meral Hocamız, Ilıca inlesin Meral Hoca gitmesin, Meral Hoca gitmesin bizi üzmesin" yazan dövizler açan öğrenciler, Pop sanatçısı Hande Yener'in "Acı veriyor bize" ve Tarkan'ın "Zır deliyiz biz, nereye gitsen seninleyiz" şarkılarını söyleyerek öğretmenlerinin gitmesine engel olmaya çalıştılar.

Çocukların tezahüratlarına karşılık öğretmenler odasından okul bahçesine çıkan Meral Bayram, şaşkınlığını gizleyemezken, öğrencilerine hitaben, "Çocuklar sizle bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Sonuçta herkes aynı yerde kalamıyor" dedi. Öğrencilerinden ayrıldığı için son derece üzgün olduğunu da ifade eden Meral Bayram, "Öğrencilerimden böyle bir şey beklemiyordum. Tabi ki ben de üzülüyorum ama gitmek zorundayım" diye konuştu.

Öğretmenlerini çok sevdiklerini ve onun için böyle bir eylem yaptıklarını belirten öğrenciler, "O, bizim kalbimizin bir parçası. O yüzden gitmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu. Göz yaşları bir türlü dinmek bilmeyen Kübra Kol isimli öğrenci de, "Ben Ankara'dan ayrıldığımda da çok ağlamıştım. Hep böyle şeylerle karşılaşmak beni üzüyor" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber