Öğrencileri uyuşturucu tacirlerinden okul timleri koruyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, yeni eğitim-öğretim yılında, özellikle ilk ve orta öğretim okullarında öğrencileri uyuşturucu tacirlerinden korumak için her türlü çabanın gösterileceğini söyledi. "Her okulun, her öğrencinin yanında olacağız" diyen Vali Güler, İstanbul Emniyeti'nin yürüttüğü 'akran projesi' ve 'okul timleri' ile uyuşturucu tacirlerine geçit vermeyeceklerini ifade etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri'nin gerçekleştirdiği operasyonla ilgili düzenlenen basın toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin, Yeni eğitim-öğretim yılının ders başı yaptığını hatırlatarak, uyuşturucu ile mücadelede alınacak önlemleri sorması üzerine Güler, gençleri ve çocuk yaştaki öğrencileri torbacı tabir edilen uyuşturucu tacirlerinden korumak için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini belirtti. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole dikkat çeken Vali Güler, İstanbul Emniyeti'ni bunun ötesinde çalışmalar yürüttüğünü aktardı. İstanbul Emniyeti'nin 'Akran projesi' kapsamında çocukları ve gençleri kendi akranları sayesinde uyuşturucu konusunda bilgilendireceğini aktaran Güler, "Velilerin eğitimi onların bu konuda bilgilendirilmesi çalışması var. Yine okul içinde de çocukların bilinçlendirilmesi çalışması var. Bu çalışmayı sadece ortaöğretim değil yüksek öğretimdeki öğrenciler için de yapıyoruz. Broşürler hazırlıyoruz." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı ve hükümetin uyuşturucuyla mücadele konusuna büyük önem verdiğini aktaran Vali Güler, Güven ve Huzur timleri ile her okul ve hatta her öğrenciyi uyuşturucuya karşı koruyacaklarını aktardı. Okul Timleri'nin de her okulda uyuşturucuyla mücadeleyi ayrıca sürdüreceğini aktaran Güler, "Her öğrencimizin yanındayız. Okul timleri bu konuda her türlü hassasiyeti gösterecekler. Çocuk Şubemizde bu hassasiyeti gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadelenin tek boyutunun emniyet ve suçluları yakalama olmadığına dikkat çeken Güler, şunları söyledi: "Bundan sonra da çok önemli bir boyutu var. Öncelikle sağlık yönünden bu çocuklarımızın tedavi edilmesi gerekiyor. Çocukların sağlık yönünde bu hastalıktan kurtarılmaları, temel eğitimlerinin tamamlanması ve beceri kurslarıyla hayata bağlanmaları da önemli. Bu çocukları sadece sokakta yakalamak yetmiyor. Hayata kazandırılmaları ve rehabilitasyonları da önemlidir."diye konuştu.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Begüm Veral isimli üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesiyle ilgili basın mensuplarının soruları üzerine Vali Güler şöyle konuştu: "O uyuşturucu maddeden hayatını kaybeden yavrumuzun faillerinin bir tanesi bunu üretenler, imal eden, taşıyan, götüren, torba tutan arkadaşken alıştıran, onu özendiren, çocuğuyla ilgilenmeyen, aile bağlarını zayıflatan, çocuğunu psikolojik olarak hal ve hareket olarak onunla sevgi bağını koparmayan aile olarak koca bir zincir var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber