Vali gitti, pisuvarlar yerine takılmaya başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erol KÜÇÜKOĞLU/ ORDU,

ORDU eski Valisi Ali Kaban'ın 'hijyen ve dinen uygun olmadığı' gerekçesiyle 'itikadımıza ters' diyerek kaldırdığı cami tuvaletlerindeki pisuvarlar, yerine takılmaya başladı. Vali Kaban'ın, 10 gün önce görevden alınarak merkeze çekilmesi ardından, Ünye İlçesi Merkez Büyük Camii'nden kaldırılan pisuvarlar yerine takıldı. İl Müftü Vekili Veysel Çakı, "Bununla ilgili herhangi bir talimat veya görüşmem olmadı" dedi.

Ordu ve ilçelerdeki camilerin tuvaletlerinde bulunan pisuvarların hijyen ve dinen uygun olmadığı gerekçesiyle ilçe müftülüklerine 20 Temmuz'da gönderilen resmi yazıyla kaldırılması tepkilere neden oldu. Dönemin Valisi Ali Kaban'ın talimatı ile 'İtikadımıza ters' denk kaldırılan pisuvarlarla ilgili haber, büyük yankı uyandırdı. Müftülüğün talimatı ile kent merkeziyle ilçeler dahil olmak üzere 6 camiden kaldırılan pisuvarlar 10 gün önce görevden alınarak merkeze alınan Vali Kaban'ın Ordu'dan ayrılması ardından yeniden takılmaya başladı. Ünye İlçesi Merkez Büyük Cami tuvaletinden sökülen pisuvarlar, önceki günü tekrar yerine konuldu. İl Müftü Vekili Veysel Çakı, yerlerine takılan pisuvarlardan bilgisinin olmadığını belirterek, "Bununla ilgili herhangi bir talimatım veya görüşmem de olmadı" diye konuştu.

Ordu'da oturan 43 yaşındaki Vedat Şensoy, bu uygulamayı eski Vali Ali Kaban'ın keyfi yaptırımları olarak nitelendirirken, "Kendi çalışma alanıyla hiç bağdaşmayan pisuvar sorunuyla Türkiye gündeminde geniş bir yer aldı. Biz Orduluların sosyal dokusu ve kültürüyle uğraştı. Demokratik kitle örgütleri, medyanın ve vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Görevden alınması da bizi üzmedi, aksine sevindirdi" dedi.

Emekli memur Talat Demir ise, valinin pisavur olayından sonra merkeze alındığını dile getirerek, "Türkiye'yi bir yerlere götürmeye çalışanlar halkın tepkisini de görmüş oldu. Memlekette o kadar iş varken, pisuvarlarla ilgilenen bir valinin hiç becerisi yoktur anlamını taşıyor" diye konuştu.

Diğer camilerden kaldırılan pisuvarların ise yerine takılmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber