Yardım istemeye giden üniversiteliye dayak iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'da üniversite öğrencisi Hasan Kaya, yardım istemek için gittiği Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevlilerden dayak yediğini, ardından tehdit ve hakarete maruz kaldığını iddia etti. Polise gidip şikayetçi olan Kaya, ?Başvurduğum kurumunda dayak yemek kadar gururumu kıran bir şey olmadı? dedi.

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hasan Kaya, 385 TL tutarındaki okul harç parasının karşılanması için gittiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından dövüldüğünü, olayın Vakıf Müdürü Ahmet Çalım'ın gözleri önünde olduğunu öne sürdü.

Hasan Kaya, harç parasını ödeyemediği için önce belediyelere, daha sonra ise Antalya Valiliği'ne başvurduğunu söyledi. Kaya, ?Vali Yardımcısı Mehmet Seyman beni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirdi. Buradan da Kepez Kaymakamlığı'na yönlendirildim. Fakat başvurum neden gösterilmeden reddedildi. Başvuruyu yenilemek için gittiğim vakfın kapısında Ahmet Çalım'la karşılaştım. Kendisine başvurumun reddedildiğini söyledim. O da bana, ?Zaten sinirliyim. Niye gidip kaymakamla konuşmuyorsun' diye bağırdı. Ben de ona bağırınca yanında bulunan bir görevli başıma ardı ardına darbeler indirmeye başladı. Yere düştüğüm halde darbe almaya devam ettim? diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çalım ise ?Kendisi bize gelip yardım talebinde bulundu. Biz de gereğini yapıp raporunu hazırladık. Bugün yarın öğrencimize yardım yapılacaktı. Kendisinin neden böyle iddialar gündeme getirdiğini bilmiyorum? dedi.

Valilik olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber