Dişhekimleri hükümeti protesto etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNKAPANI Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan İstanbul Dişhekimleri Odası üyesi bir grup, hükümetin kamunun ağız ve diş sağlığı hizmeti veren özel sağlık kuruluşlarından hizmet alımı yapmamasına, tepki gösterdi.

Türk Dişhekimleri Birliği ve İstanbul Diş Hekimleri Odası üyesi yaklaşık 40 kişilik gup, basın açıklaması öncesi beyaz önlükler giydi. Grup adına açıklamayı İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Mustafa Düğencioğlu yaptı. Düğencioğlu, Türk Dişhekimleri Birliği ve İstanbul Dişhekimleri Odası olarak ağız ve diş sağlığı hizmetini genel sağlığın bir parçası olarak göremeyen anlayışa karşı, en temel insanlık hakkına olan ulaşmanın önüne konan engeller kaldırılana kadar eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

Ağız ve Dış sağlığı hizmetlerini sağlığın tüm bileşenlerinin dışında tutarak görmezden gelme politikalarını asla hoş görmeyeceklerini belirten Düğencioğlu, ?AKP hükümeti ne yazık ki sağlığın en temel hakkı ve ağız ve diş sağlığının da genel sağlığın ayrılmaz parçası olduğunu unutmamaktadır. Hükümeti; sağlığa yeterince bütçe ayırmaya, halkın ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşmasının önündeki engelleri kaldırmaya, diş ve diş eti hastalıklarını sağlık sorunu olarak görmeye, muayenehanelerinde hizmet veren diş hekimlerinin de bu ülkenin kaynakları olduğunu kabul etmeye, krizi bahane ederek ağız ve sağlığını ihmal eden önemsemeyen sağlık politikalarından vazgeçmeye davet ediyoruz? diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının polis müdahalesi olmadan dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber