'Sosyal Yardımlaşma da adam döverse...'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite öğrencisi Hasan Kaya, okul harcını ödemek için yardım istemeye gittiği Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevlilerden dayak yediğini, ardından tehdit ve hakarete maruz kaldığını iddia etti.

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hasan Kaya, 385 TL tutarındaki okul harç parasının karşılanması için önce belediyeleri gezerek yardım istedi. Buralardaki başvurularına olumsuz yanıt alınca Hasan Kaya Antalya Valiliği'ne başvurdu. Kaya, ?Vali Yardımcısı Mehmet Seyman beni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirdi. Buradan da Kepez Kaymakamlığı'na yönlendirildim.

Fakat başvurum neden gösterilmeden reddedildi. Başvuruyu yenilemek için gittiğim vakfın kapısında Ahmet Çalım'la karşılaştım. Kendisine başvurumun reddedildiğini söyledim. O da bana, ?Zaten sinirliyim. Niye gidip kaymakamla konuşmuyorsun' diye bağırdı. Ben de ona bağırınca yanında bulunan bir görevli başıma ardı ardına darbeler indirmeye başladı. Yere düştüğüm halde darbe almaya devam ettim. Bütün bunlar Vakıf müdürü Ahmet Çalım'ın gözleri önünde oldu ve o sadece seyretti? diye konuştu.

Öğrencimize yardım yapılacak

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çalım ise ?Hasan Kaya bize gelip yardım talebinde bulundu. Biz de gereğini yapıp raporunu hazırladık ve işlemler tamamlandı. Bugün yarın öğrencimize yardım yapılacaktı. Kendisinin neden böyle iddialar gündeme getirdiğini bilmiyorum? dedi. Valilik olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber