Ankara ve İstanbul'da bayramda toplu taşıma ücretsiz.

Haber Giriş : 15 Ocak 2005 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da belediye otobüslerinin bayram süresince ücretsiz olarak hizmet vereceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı süresince belediye otobüslerinin başkentlileri ücretsiz taşıyacağını belirterek, "Bakanlar Kurulu'nun isteyen belediyelerin Kurban Bayramı boyunca ulaşımı ücretsiz yapması yönünde aldığı karara çok sevindim.

Böylece tüm bayram süresince ücretsiz taşıma yapacağız" dedi. Gökçek, uygulamanın 3 yıldır Ankara'da yapılamadığını ve geçmiş hükümet döneminde kaldırıldığını hatırlatarak, "Bakanlar Kurulu kararı olmasaydı, biz Belediye Meclisi'nden karar çıkartarak, bayram özel bileti bastırıp 50 kuruştan satacaktık.

Vatandaşlar 50 kuruşluk tek biletle bayramda 4 gün boyunca dilediği yere gidip gelecekti" dedi.

Öte yandan Metro ve Ankaray'ın ise ücretsiz seyahat kapsamı dışında olduğu belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 20-23 Ocak 2004 tarihleri arasında, kentte toplu ulaşım hizmeti veren İETT otobüsleri, metro ve tramvayın ücretsiz yolcu taşımasına karar verdi.

İstanbul'da, Kurban Bayramı boyunca şehir içi toplu taşıma araçları ücretsiz çalışacak.

Hükümetin, Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollardan ücret alınmayacağı yönündeki kararının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 20-23 Ocak 2004 tarihleri arasında, kentte toplu ulaşım hizmeti veren İETT otobüsleri, metro ve tramvayın ücretsiz yolcu taşımasına karar verdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber