Sivas KESK davasından bir tahliye kararı çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı Eğitim Sen ve Bağımsız Taşımacılık Sendikası (BTS) Sivas şube başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 'Terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütüne sendika binasını kullandırmak' iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Eğitim Sen Şube Başkanı Önder Doğan ile BTS Şube Başkanı Necat Sezginer ve 12 tutuksuz sanık katıldı.

Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak iddiasıyla haklarında 5- 12 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar, suçsuz olduklarını iddia ederek beraat ve tahliyelerini istedi.

Sendika toplantı binasını Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine kullandırdıklarını kaydeden sanıklar öğrencilerin örgütsel bağlantılarından haberdar olmadıklarını dile getirdi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan BTS Şube Başkanı Sezginer'in tahliyesine karar verirken, diğer sanık Doğan'ın oy çokluğu ile tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca tutuksuz sanıkların duruşmadan vareste tutulmasını karara bağladı.

DURUŞMAYA KESK BAŞKANI SAMİ EVREN DE KATILDI

KESK Başkanı Sami Evren, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bedriye Yorgun, BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, Uluslararası Ulaştırma Çalışanları Federasyonu (ITT) Seksiyonu Sekreteri Mac Urata ile çok sayıda şube başkanı da duruşmaya katılarak sanıklara destek verdi.

Duruşma çıkışı Adliye önünde basın açıklaması yapan Evren, tutuklamaların anti demokratik ve hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

Tercümanı aracılığıyla açıklamada bulunan ITT Sekreteri Urata ise, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarına baskılar olduğunu iddia etti. Urata, "Ülkenizde sendikal haklara karşı ciddi baskılar ve saldırılar var. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti AB'ye gerçekten katılmak istiyorsa bu tür uygulamalar kesinlikle devam etmemeli." dedi.

Sendika üyeleri bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

OLAY

Duruşma öncesi ve sonrasında polis adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis 15 Ocak günü Sivas'ta KESK'e bağlı Eğitim- Sen ve BTS sendika binalarına baskın yapmış ve bu baskından yaklaşık bir ay sonra da şube başkanları ile yönetim kurulu üyelerini gözaltına almıştı. Sanıklardan 12'si çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken şube başkanları terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber