YÖK'ün yasağını Danıştay kaldırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 16:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay, YÖK'ün, öğretim üyelerinin kamu ve meslek kuruluşlarında görev almasını üniversite yönetiminin iznine bağlayan genelgesinin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı reddetti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, ''kamu kuruluşları veya meslek kuruluşlarının yönetim veya denetim organlarında görev alan üniversite öğretim elemanlarının, bu görevlerini ancak 2547 sayılı Yasanın 38. maddesi kapsamında görevlendirilerek yerine getirebilecekleri; aksi takdirde, 2547 sayılı Yasanın 36. maddesi kapsamında görev yapan öğretim elemanlarının anılan kuruluşlarda görev yapamayacaklarına'' ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 17 Kasım 2008 gün ve 33505 sayılı genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK genelgesinin yürütmesini oy birliği ile durdurmuştu. Daire, ''kaynağını Anayasa'dan ve yasalardan alan meslek kuruluşlarının yönetim ve denetim kurullarına seçilebilme ve bu suretle kamu görevini yerine getirebilmesi hakkının, farklı bir yorumla izne bağlanmasının hukuksal açıdan mümkün olmadığına'' işaret etmişti.

Davalı YÖK, karara itiraz ederek, kaldırılmasını istedi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazı reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber