Ergenekon sanığında cıva çıktı, herkes aranıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2009 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkinci "Ergenekon" davasının 7. duruşmasının öğleden sonraki bölümü başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese, öğleden sonraki bölümde taleplerin alınacağını belirterek, iddianamenin okunmasına bugün için ara verildiğini söyledi.

Özese, mahkemenin kararı doğrultusunda jandarma görevlileri tarafından duruşma salonuna giriş ve çıkışlarda tutukluların aranmasına ilişkin de açıklama yapmak istediğini kaydetti.

Bu uygulamanın savunma hakkının kısıtlanmasıyla ilgisi olmadığını, güvenlik nedeniyle yapıldığını ifade eden Özese, "Birinci 'Ergenekon' davasında, duruşma salonunda sanıklardan birinde cıva bulunmuştu. Bu nedenle duruşma salonuna giriş ve çıkışlarda arama yapılıyor" dedi.

Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Emcet Olcaytu, bu uygulamanın "sanıkların avukatlarla görüşmelerinin denetim altına alınacağı" şeklinde ifade edildiğini belirterek, bundan rahatsız olduklarını söyledi.

Özese de bu uygulamanın savunma hakkının kısıtlanmasıyla ilgili olmadığını kaydetti.

Duruşma, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.


İkinci ''Ergenekon'' davasının 7. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Gürbüz Çapan, Fatma Cengiz, Oğuz Bulut, Süleyman Solmaz ve Yarbay Mustafa Dönmez dışındaki 45 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Noyan Çalıkuşu, Yalçın Küçük, Tanju Güvendiren ve İlyas Çınar da hazır bulundu.

Duruşmada, iddianamenin okunmasına geçilmeden önce söz alan tutuklu sanık Emcet Olcaytu, mahkeme heyetinin duruşma dışında bir karar aldığını belirterek, ''Bizim duruşma salonuna giriş ve çıkışlarda tekrar aranacağımızı öğrendik. Bu karar, ancak duruşmada verilir. Heyet CMK'ya göre duruşma dışında karar alamaz. Heyetin bunu zapta geçmesi gerekir. Sürekli aranmamız tutukluluk hukukuna uygun değildir'' dedi.

Duruşmada söz alan bazı sanık avukatları da mahkemenin sivil olduğunu, cezaevinde uygulanan birtakım tedbirlerin mahkemede uygulamaya geçilemeyeceğini, bunun savunma hakkını kısıtladığını öne sürdü.

Duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından iddianamenin okunmasıyla devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber