SSK'lıların devlet hastanesinden yararlanmasına ilişkin uygulama, Ankara, İstanbul, İzmir, Rize, Yalova ve Sivas'ta bugün başlıyor.

Haber Giriş : 01 Temmuz 2003 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK'lıların devlet hastanesinden yararlanmasına ilişkin uygulama, Ankara, İstanbul, İzmir, Rize, Yalova ve Sivas'ta bugün başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan hastanelerin ortak kullanımına ilişkin protokol; Ankara, İstanbul, İzmir, Rize, Yalova ve Sivas'ta yarından itibaren uygulanmaya başlanacak. Protokolün, en geç 1 yıl içinde tüm illere yaygınlaştırılması planlanıyor.

SSK'lı hasta, birinci basamak sağlık kuruluşu olarak kurum tabipliği, işyeri hekimliği, sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri, sağlık merkezleri, 112 acil sağlık merkezleri ve dispanserlerini kullanacak.

Burada yapılan muayenenin ardından sevkine gerek görülmeyen hasta, varsa reçetesindeki ilaçları devlet hastanesindeki SSK eczanesinden, SSK hastanesi eczanesinden veya anlaşmalı eczanelerden alacak.

SSK'lı hasta, gerek görülmesi halinde, hastane ve doktor adı belirtilmeksizin yalnızca ilgili branşa sevk edilecek. Sevki yapılan hasta, SSK, devlet veya eğitim hastanelerinden istediği birine gidebilecek.

Hasta, gittiği devlet hastanesinde SSK İrtibat Bürosu'na uğrayacak; evrak kontrolü, kayıt, ikinci sevk işlemleri, fatura incelenmesi ve rapor gibi işlemlerini burada tamamlayacak.

SSK'lı hastalar, yatan hasta ilaçları, yatan hasta sarf malzemeleri ve ayaktan hasta ilaçlarını devlet hastanesindeki SSK eczanesinden alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber