İşsizlik maaşı bayramdan önce ödendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşsizlik maaşı bayramdan önce ödendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ağustos ayında başvurup eylül ayında işsizlik ödeneği almaya hak kazananların işsizlik maaşlarını Ramazan Bayramı öncesi ödeme kararı aldı.

Maaşlar dün hesaplara yatırıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, "Ağustosta başvurup eylül ayı sonunda işsizlik ödeneklerini alacak vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı daha iyi geçirebilmeleri için işsizlik ödemelerinin erken yapılması kararlaştırıldı." dedi. Bu kapsamda yaklaşık 13 bin vatandaşın bulunduğunu ifade eden Dinçer, İşsizlik Sigortası'ndan bugüne kadar 1 milyon 641 bin 916 kişiye, 2 milyar 630 milyon 488 bin 368 lira ödeme yapıldığını belirtti. Dinçer, son dönemde piyasalardaki canlanma ve istihdamı korumaya yönelik tedbirlerin İşsizlik Sigortası'na başvuruların azalmasını sağladığını, bu doğrultuda 2009 yılının ilk aylarında 78 bin olan ortalama başvuru sayısının ağustosta 38 bine gerilediğine dikkati çekti.

İŞÇİSİNİ BAYRAMDA 'ikramiye ve harçlık' ile SEVİNDİREN ŞİRKETLER

Sendikal örgütlenme bulunan bazı işyerlerinde, bayram öncesinde işçilere çeşitli miktarlarda 'harçlık' veriliyor. İşçisine bayramdan önce harçlık ödeyen işyerlerinin ölçeği ve faaliyet gösterdiği sektörler de farklılık gösteriyor. Çoğunluğunda toplu sözleşme yapılan bu işyerleri içinde Ülker Gıda, Kent Gıda, Migros, Real gibi çok sayıda işçinin çalıştığı yerler ile Soysal Çarşısı, İstanbul Barosu, Türk Tabipleri Birliği gibi görece daha sınırlı sayıda personelin çalıştığı işyerleri de bulunuyor. Toplu sözleşmeyle bayram harçlığı hakkı olan işyerleri arasında Türk-İş, Tez-Koop-İş ve Türkiye Maden-İş gibi konfederasyon ve sendikalar yer alıyor. ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber