Bilal Erdoğan gıda sektöründe

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Eylül 2009 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doruk Izgara Limited Şirketi kuran Bilal Erdoğan, tabldot yemek ve turizm organizasyonu işine giriyor. Şirketin sermayesi 300 bin TL. İki ortağı bulunan Erdoğan'ın şirketteki hissesi yüzde 40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, gıda sektöründe faaliyet gösterecek yeni bir şirkete ortak oldu.

Tezkereyi aldı, şirketi kurdu

Burdur'da bedelli askerliğini yaparak terhis olan Bilal Erdoğan, yeni kurduğu 'Doruk Izgara Limited Şirketi' ile fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel işletmekten, kahvehaneye; kuruyemişçilikten aktarlığa kadar bir dizi ekonomik faaliyet gösterecek.

Bilal Erdoğan'ın 22 Ağustos 2009'da şirket ana sözleşmesi noterce onaylanan şirketi, 2 Eylül 2009'da 7389 sayılı Türkiye Ticari Sicil Gazetesi'nin 593 ve 594. sayfalarında yayımlandı. 300 bin TL sermayeli şirket Ticari Sicil Gazetesi'nde 'Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi' unvanıyla yer aldı. Sermayenin dörtte biri, kuruluşun tescilinden itibaren üç ay içinde, kalanı iki yılda ödenecek.

İki ortağı daha var

Şirketin ana sözleşmesine göre Bilal Erdoğan'ın Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil isimli iki ortağı daha bulunuyor. Şirketin sermaye yapısına göre; Bilal Erdoğan ve Mustafa Esenkal 120 bin TL ile yüzde 40 oranında büyük ortaklar olarak yer alırken, Ali Bahadır Yeşil 60 bin TL ile yüzde 20'lik küçük ortak olarak katılıyor.

Bilal Erdoğan'ın iki ortaklığı daha var. Bunlardan birisi Atagold. İkinci şirket ortaklığı da Maye Dış Ticaret. Kozmetik alanında faaliyet gösteren bu şirkette Bilal Erdoğan'ın hissesi yüzde 25 oranında.

2003'te Harvard Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi master'ını tamamlayarak mezun olan Bilal Erdoğan, Kasım 2004'ten itibaren Dünya Bankası'nda stajyer olarak çalışmaya başlamıştı.

Cafe, lokanta işletebilecek

ŞİRKET sözleşmesine göre, 'amaç ve faaliyet konuları' oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Şirket başta gıda sektörü olmak üzere, fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel, bar, cafe ve lokanta işletmekten kahvehane ve çay bahçesi açmaya;

kuruyemişçilikten aktarlığa kadar bir dizi ekonomik faaliyet gösterebilecek.

Bu alanlarda toptan-perakende satış, kiralama ve işletmecilik yapabilecek.

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber