Evlilik sorunlarına uzman çözümleri

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Eylül 2009 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlişkilerinizde sorun yaşıyor olabilirsiniz... Bu sorunların birçoğunun çözümü mevcut ve yapması da zor değil.?'Evlilikteki Dönüş'' kitabının yazarı, evlilik ve aile terapisti Dr. Mitch Temple'a göre, her evlilikte sorunlar çıkmasına rağmen, bu sorunları idare etmede başarılı olan çiftler aşklarını devam ettirebiliyor. Sizin evliliğiniz ne alemde? Sorunlara ve tıkanmalara acil çözüm bu yazıda...

İlişkilerinizde sorun yaşıyor olabilirsiniz... Bu sorunların birçoğunun çözümü mevcut ve yapması da zor değil. İlişkilerinde, eninde sonunda birkaç engebeyle karşılaşmayan çift sayısı çok nadir. Uzmanlar, eğer bu problemlerin neler olabileceğini önceden kestirebilirseniz, fırtınayı atlatma şansınızın artacağını söylüyor.

Evlilik ve aile terapisti Dr. Mitch Temple'a göre, başarılı çiftlerin sırrı evlilikte çabalayarak, problemleri çözmeye uğraşarak ve günlük karmaşık konuların etrafından ustaca sıyrılmayı öğrenmek. İşte sıkça görülen sorunlar ve bunların nasıl çözüleceği hakkında ipuçları:

?Aileleri Kaynaştırmak? kitabının yazarı Elaine Fantle Shimberg, ?Bütün ilişki sorunları zayıf iletişim becerisinden çıkar. Cep telefonunuzu kontrol ederken, TV izlerken veya bir indirim mağazasında dolanırken, iletişim kurulamaz? diyor.

? Zaman yaratın, cep telefonlarınızı titreşime alın, çocuklarınızı yatırın ve ev telefonunuza telesekreter cevap versin? diyor Shimberg.

Bazı tartışma kuralları koyun. Bir taraf diyeceklerini bitirmeden söz kesmemek, ?Her zaman böyle yapıyorsun? gibi cümleleri yasaklamak gibi...

İletişimin büyük bir kısmının dinlemek olduğunu unutmayın ve vücut dilinizin bunu yansıtmasını sağlayın. Yani kağıtlara bir şeyler karalamayın, saatinize bakıp durmayın, tırnaklarınızı kemirmeyin vb... Kafanızla onaylayın ki karşınızdaki kişi mesajın yerine ulaştığına emin olsun.

Amerika'da yayınlandığı ilk günden itibaren ilişkilere mantıklı çözümler getiren bir kaynak olarak bakılan kitap? Please Dear, Not Tonight? yazarı Fay ?Birbirlerini seven çiftler bile cinsellikte uyumsuz olabilir. Cinsellik bizi birbirimize yaklaştıran, vücutlarımıza fiziksel, zihinsel olarak yardım eden hormonları açığa çıkarır, sağlıklı çiftin arasındaki kimyayı canlı tutar? diyor.

TEMEL TAŞ GÜVEN

Güven bir ilişkinin en önemli parçası. Eşinize güvenmemenize neden olan bazı davranışlar veya sizin içinizde başkalarına güven duymanızı engelleyen çözülmemiş sorunlar olabilir. Bunları derinlemesine düşünüp gerekirse bir uzmandan yardım alın.

BOŞVERMEYİ VE EĞLENMEYİ ÖĞREN

?İlişkilerin iniş ve çıkışları olmasına rağmen, evlilik problemlerinden tamamen kurtulmak olmasa bile onları en aza indirmek için iki tarafın da yapabileceği şeyler var? diyor psikolog Karen Sherman. İşte Sherman'ın önerileri: ?Gerçekçi olun. Eşinizin sizin bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağını ve bu ihtiyaçları sormadan anlayabileceğini düşünmek, bir beyaz atlı prens veya prenses masalıdır.

Neye ihtiyacınız olduğunu direkt olarak sorun. Mizah duygunuzu kullanın. Boş vermeyi ve eğlenmeyi öğrenin. Ayrıca ilişkiniz üzerinde çalışmaya ve ilişkinizin neye ihtiyacı olduğunu anlamaya istekli olun. Başka birisiyle daha iyi olacağını düşünmeyin, iletişim yeteneklerinizin eksikliğinden dolayı bu ilişkinizdeki aynı sorunlar, yeni ilişkinizde de var olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber