ADSL'de fatura sürprizi yok

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, limitli ADSL kullanıcılarının limiti aşmaları halinde bir fatura şoku yaşamamaları için önlem aldı. Fatura bedeli aylık ücretin yüzde 25 fazlasını geçmeyecek.

www.turk.internet.com Bilindiği gibi limitli veya kotalı ADSL erişimden yararlanmak isteyen kullanıcılar, 256 Kbps hız için 3 GB limit karşılığı 29 milyon TL, 512 Kbps hız için 5 GB karşılığı 49 milyon TL aylık ücret ödüyor. Limit veya kota aşıldığında her 1 MB için 10 bin TL ödeniyor.

Bilgisayarlara bulaşan virüs, trojan veya benzeri programların istemsiz limit aşımları yaratabileceği konusunda daha önce okuyucularımızı uyarmıştık. Buna bağlı olarak virüs taramalarını mutlaka yapmaları gerektiğini ve bilmediği programları bilgisayarlarına indirmemeleri gerektiği uyarısında bulunmuştuk.

Fatura Önlemi Geliyor

Türk Telekom, limit aşımlarına neden olacak bu benzeri olayların kullanıcıların mağduriyetine neden olamaması için iki önlem alıyor. Birincisi, limitli ADSL internet erişimini kullanan abonelerin ödeyecekleri fatura miktarı (aylık ücret + limit üzeri ücret), aynı hıza karşılık gelen sınırsız ADSL erişim tarifesinin aylık ücretinin yüzde 25 fazlasını geçmeyecek.

Buna bağlı olarak 256 Kbps hız için limit aşımı halinde aylık fatura 60 milyon TL'yi, 512 Kbps hız için limit aşımı halinde aylık fatura 125 milyon TL'yi geçmeyecek.
Ayrıca Türk Telekom, limitli ADSL erişim hizmetine yönelik kullanıcıların günlük ve aylık ne kadar download yaptığını görebilmesi için bir web sayfası hazırlıyor. Bu web sayfası Ocak ayı içinde hizmete girecek ve kullanıcılar bu sayfa üzerinden ne kadar veri transferi yaptığını görebilecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber