Hapishane kapısında bayramlaşma izdihamı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan bayramı dolayısıyla cezaevlerinde açık görüşler bugün başladı. Ergenekon sanıklarının da bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü de mahkum yakınlarının akınına uğradı. Bayram nedeniyle mahkumlarla yakınları 2 saat süreyle açık olarak görüşebilecek. Ergenekon sanıkları ile yakınları ise Çarşamba günü görüşme yapabilecek.

Cezaevlerindeki açık görüşler bayramın ikinci gününde başladı. Tutuklu ve hükümlülerin anne, baba, çocuk ve eşleriyle birlikte bayram görüşü olması dolayısıyla kardeşleri de görüşme yapabilecek. Bayram nedeniyle görüş süresi de normal görüşlerden daha uzun olacak. Mahkumlar ve yakınları 2 saat süreyle görüşebilecek.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nde de görüşmeler başladı. Yaklaşık 7 bin 700 mahkumun bulunduğu cezaevinde bugün başlayan görüşmeler 5 gün sürecek. Mahkumlar ve yakınları 100'er kişilik dört ayrı salonda yüzyüze görüşecekler. Mahkumlarla yakınlarının birbirlerine temas da bulunabilecekleri görüşmeler asker ve infaz koruma memurlarının gözetiminde yapılacak. Ayrıca görüşler kameralarla da kaydedilecek. Nizamiyeden kimlik kontrolü ile içeri alınan mahkum yakınları detaylı aramaların ardından araçlarla görüşme salonlarının bulunduğu bölüme taşınıyor.

Görüşmeden çıkan ailelerin mutluluklarının yüzlerine yansıdığı gözlendi. Oğluyla görüştüğünü ifade eden anne Naziye Murteza duygulandığını söyledi. Anne Murteza, "Maddi imkanımız el vermediği için en son 3 ay önce görüşebilmiştim. Şimdi bayramda gelebildik. Hasretlik var, duygulandım. Biz cam arkasından görüşebildik, cezalıymış." diye konuştu.

Ağabeyi ile görüştüğünü belirten Ahmet Sarımehmet, "En son bir ay önce o görüşmüştük. Bizim için çok iyi oldu. 2 saat görüştük, hasret giderdik. Cezaevine girişimiz bu kez daha rahattı. Önceden Metris'teydi. Orada telefonla görüşebiliyorduk. Şimdi açık görüş oldu." dedi. Babasını en son bir ay önce gördüğünü söyleyen Şeyma Sarımehmet de, "Babamı özlemiştim. Kardeşimle babamın birlikte çekindikleri fotoğrafı verdim babama." şeklinde konuştu. Küçük Şeyma, babasının da annesi, kendisi ve kardeşi için cezaevindeki diğer mahkumlar tarafından yapılan çeşitli hediyeler verdiğini ifade etti.

ERGENEKON SANIKLARI ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRÜŞEBİLECEK

Silivri'deki cezaevinde bulunan Ergenekon davası sanıkları ise yakınlarıyla çarşamba günü görüşebilecek. Ergenekon sanıklarının da diğer mahkumların yakınlarıyla görüştüğü salonlarda görüşecekleri belirtildi. Ancak Ergenekon sanıklarının aynı salonda görüşme yapacakları kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber