Okula kayıtta yanlış beyanda bulunanlara para cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kırşehir'de okullara kayıt sırasında yanlış beyanda bulunan velilere para cezası verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, yaptığı açıklamada, merkezde yer alan ilköğretim okullarında birinci sınıflarda birden fazla şube oluşması durumunda sınıfların ve öğretmenlerin kurayla belirlendiğini hatırlattı.

Kura çekimlerinin tamamlanmasından sonra çocuğunu başka okullara kayıt ettirmek isteyen bazı velilerin yanlış beyanda bulunarak adreslerini farklı göstermeye çalıştıklarını ifade eden Ayrıksa, şunları kaydetti:

''İlimizde fiziki yapımız yeterli durumda. Sınıf mevcutlarımız ortalamanın altında. Ancak, il merkezindeki Cacabey, Cumhuriyet, Süleyman Türkmani, Prof. Dr. Erol Güngör ve Vali Mithat Saylam İlköğretim Okulları veliler tarafından en çok tercih edilen ilköğretim okulları oldu. Bu nedenle, bu okullarda sınıf mevcutları ortalamanın üstüne çıktı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 30 Haziran tarihi itibariyle velilerin çocuklarını hangi okullara kayıt ettirecekleri belirlendi. Buna rağmen okul değişikliği yapmak isteyen bazı veliler, nüfus müdürlüğüne giderek, yeni bir ev kiraladıklarını ve evinin adreslerinin değiştiğini beyan edip, başka okullara kayıt yaptırıyorlar. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü devreye girerek yalan ve yanlış beyanda bulunanların takibini yapmaya başladı. Şu an itibariyle sadece Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda kaydı yapılmış 17 veliye sahte beyan gösterdikleri için para cezası verildi. Diğer okullarda da bu takipler yapılmaya devam edilecek.''

Yanlış beyanda bulunanlara 500-bin 500 lira para cezası verilebildiğini bildiren Ayrıksa, velilerin bu şekildeki yanlış tutumlarının eğitim kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber