Erdoğan: Eğitim sisteminde tarihi adımlar attık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak, eğitim sisteminin çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşması için tarihî adımlar atıklarını belirtti.

Erdoğan, 2009-2010 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle yayınladığı mesajda, Türkiye'nin coğrafi konumu, tarihî mirası, bölge dünya barışındaki aktif rolü ve genç nüfusuyla çağın en güçlüleri arasındaki yerini hızla alan ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin eğitim potansiyelini ancak eğitimle harekete geçirilebileceğine işaret eden Erdoğan, "Bu nedenle hükümet olarak, eğitim sistemimizin çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşması için tarihi adımlar attık. Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere dört temel üzerinde inşa ederek kalkındırmanın gayreti içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

Eğitim alanında köklü reformlar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Erdoğan, "Bunların en başında gelen eğitim alanında köklü reformlar gerçekleştirdik. Her yıl bütçeden en yüksek payı eğitime ayırdık ve eğitimimizin fiziki alt yapısında da muazzam bir gelişme kat ettik. El ele, devlet millet kaynaşmasıyla büyük bir dayanışma örneği göstererek yurt genelinde başarılı bir eğitim seferberliği gerçekleştirdik." açıklamasını yaptı.

Erdoğan, ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıttıklarını ve buna yeni eğitim öğretim yılında da devam edeceklerini vurguladı.

Bütün öğrencilerin sorumluluğunu yüreklerinde hissettiklerine işaret eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Ülkemizin her köşesine, her bölgesine, her okuluna bilgisayar gönderdik. Müstakil okullarımızın hepsinde birer Bilgi-Teknoloji sınıfı oluşturduk. Yurdumuzun dört bir yanında ADSL sistem internet bağlantısı kuruldu. Her yeni eğitim yılı Türkiye'nin her alanda yaşadığı büyük atılıma, büyük değişime güç katacak, Türkiye'nin önünde yeni ufuklar açacak. Her eğitim öğretim yılını Türkiye'nin aydınlık yarınlarına giden yolda yeni bir başlangıç, altın bir fırsat olarak görüyoruz.

Çocukların eğitimi için, eğitim camiasının ihtiyaçları için, öğretmenlerin layık oldukları şartlara kavuşmaları için her türlü gayreti göstereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefine bugün her zamankinden çok daha yakınız. İnanıyorum ki en kısa zamanda eğitim sistemimizi dünyanın gelişme hızına ayak uydurabilen bir kaliteye taşıyacak, çocuklarımızı aydınlık geleceğe ulaştıracak daha iyi fiziksel imkânlara kavuşturacağız. Bu umut ve heyecanla 2009-2010 eğitim-öğretim yılını kutluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber