Okulun bahçesinde iki mezar!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum'da kurulduğu yer eskiden mezarlık olan 23 Temmuz İlköğretim Okulu'nun bahçesine iki mezar yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler okullarının bahçesindeki mezarları görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Merkez Veyisefendi Mahallesi'nde okul bahçesine yapılan iki kabir öğrencilerin ve görenlerin dikkatini çekiyor. Eskiden mezarlık olan arsa, yapılan imar çalışmasının ardından 54 yıldır okul olarak hizmet vermeye başladı. Okulun bahçesinde eski mezarlık görüntüsünden eser kalmazken, Yalçın Özyapar isimli vatandaşın başvurusu ile bahçeye iki mezar yapıldı.

Akrabalarının okul bahçesinde yattığını savunan Yalçın Özyapar, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak yaklaşık 90 yıl önce ölen yakınlarının mezarlarının taşlarını yapmak istedi. Okul bahçesinde mezar yerine ait bir iz bulunmazken Özyapar, kabirlerin yerini bildiğini ve mezar taşı yapmak istediğini belirterek gerekli izinleri almayı başardı. Ardından yapılan çalışma ile mezar taşları yapıldı. Okul bahçesinde, Edirne'yi işgalden kurtaran Şükrü Paşa'nın kızı İzzet Hanım (ölüm tarihi 1915) ile Kadiri tarikatının halifelerinden Ahmet Bey'e (doğum tarihi 1836, ölümü 1927) ait olduğu belirtilen kabirler yer alıyor.

Bu arada yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler okullarının bahçesinde gördükleri mezar karşısında şaşırıyor. Kabirlerin yaklaşık 90 yıldır okul bahçesinin bulunduğu yerde olduğunu ifade eden Özyapar, gereken izinlerin alınarak kabrin bakımını yaptıklarını söyledi. Şükrü Paşa'nın torunu olduğunu belirten Yalçın Özyapar, "Ülkemizi işgalden kurtarmış paşanın çocuklarıyız. Yolun ortasında mezar bulmuş değiliz. Sıradan insanlar değiliz. Benim ecdadım devlete ve millete hizmet etmiştir. Vatana aşık bir ecdadım var. Zaten mezar orada vardı. Biz gereken izinleri aldık." dedi.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt da okul bahçesindeki mezarlığın valilikten izin alınarak yapıldığını söyledi.

Okul Müdürü Cemal Yangöz ise konunun kendilerini aştığını, valilik ve belediyeden gerekli izinlerin alınarak mezarların yapıldığını kaydetti. Mezarların bulunduğu alanı bahçe olarak kullandıklarını ifade eden Yangöz, "Mezarların yerine çiçek ekiyorduk ancak ilgili makamlarda izin alınmış. Yapabileceğimiz bir şey yok." diye konuştu.

Okulun yerinin eskiden mezarlık olduğunu kaydeden 23 Temmuz İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Caner Bala, "Önceden bu mezarlık yoktu. Son zamanlarda sahipleri taşlarını yaptılar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber