Hastanede okul heyecanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinde tedavi gören okul çağındaki çocuklar, eğitim öğretim yılının başlaması heyecanını hastane okulunda yaşadı.

Hastane bünyesinde oluşturulan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi İlköğretim Okulu, 14 öğrencisi ve 3 öğretmeniyle ders başı yaptı.

Hastane Okulu Müdürü Nezih Yaşar Bor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul çağında olmasına rağmen tedavisi sürdüğü için okula devam edemeyen çocuklara hastanede eğitim verdiklerini söyledi.

Eğitimin yanı sıra çocukların eğlenceli zaman geçirerek hastanede olduklarını unutması için çabaladıklarını belirten Bor, şöyle konuştu:

''Büyük Çocuk Servisindeki çocuklar okulumuza geliyor, birlikte ders çalışıyoruz. Sınıfa gelemeyecek durumdaki hasta çocuklarımız için de biz odalarına gidiyoruz. Onlarla yatağında çalışıyoruz. Onları zorlamadan birlikte vakit geçiriyoruz. Dersin yanı sıra müzik, resim, oyun saatleri yapıyoruz. Çocuklar tedavileri sırasında okullarından geri kalmaktan korkuyor. Bu uygulamayla hem eğitimlerinden geri bırakmıyoruz hem de hastanede olduklarını unutturuyoruz. Aileler de çok memnun. Çocukları seviyelerine göre, hastanede de eğitim alabiliyor. Ayrıca eğlenceli vakit geçirdikleri için yüzleri gülüyor.''

-İLK SINIFI HASTANE OLDU

Bu yıl Konak Topaltı İlköğretim Okuluna kaydı yapılan ancak hastanede tedavi gördüğü için bugün okuluna gidemeyen 6 yaşındaki İsmail Dagal, ilk dersine hastane okulunda girdi.

Dagal, okula başlamaktan mutlu olduğunu, heyecanlandığını, ayrıca güzel zaman geçirdiklerini söyledi.

Eğitimini 5 yıldır hastane okulunda sürdüren 8. sınıf öğrencisi Celal Bulut ise sabah diyalize girdikten sonra sınıfa geldiğini ifade ederek, ''Okuldan geri kalmadığım için çok mutluyum. Yeni arkadaşlarla tanıştık bugün. Biraz ders yaptık. Oyun oynadık. Hem tedavim sürüyor hem de eğitimim. Bu çok güzel'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber