Muvazzaf albaya 'çete' suçlaması

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'da silahlı suç örgütüne yönelik hazırlanan soruşturmanın iddianamesine Ahlatlıbel Jandarma Okullar Komutanlığı'nda görevli Albay C.A. ile 4 cezaevi müdürü de 'sanık' olarak girdi. Muvazzaf Albay hakkındaki iddianamede ağır suçlamalar var.

İddiaya göre, Albay C.A. suç örgütünden temin ettiği menfaat karşılığında örgüt lideri M.T.'nin daha rahat etmesi için Kırşehir Cezaevi'nden Bolu Cezaevi'ne nakledilmesini sağladı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, 2008'in Nisan ayında Başkent'te çok sayıda cinayet, adam yaralama, kumar oynatma, tehdit gibi suçlara karışan çeteye 'Av' kod isimli soruşturma başlattı. Polisin çeteye yönelik teknik ve fiziki takibi sonrası 2009 Haziran'da düzenlediği operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 5 kişi tutuklanırken 25 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Savcılığın soruşturmayla ilgili hazırlanan iddianamesi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

SAVCI: ALBAY, MADDİ MENFAAT SAĞLADI

Savcılığın hazırladığı iddianameye, asker, cezaevi müdürü, polis ve doktorun da girdiği ortaya çıktı. Ahlatlıbel Jandarma Okullar Komutanlığı'nda görevli Albay C.A. da iddianamede, çete lideri sanık M.T.'nin Kırşehir Cezaevi'nden, daha rahat etmesi için Bolu Cezaevi'ne nakledilmesini sağlamakla suçlanıyor. Albay'ın örgüte 'bilerek ve isteyerek yardım ettiği' nakil işini hallettiği gerekçesiyle maddi menfaat temin ettiği öne sürülüyor.

Albay C.A.'nın bu yardım esnasındaki suç örgütü üyesi U.Ö. ile görüşmeleri de dinlemeye takıldı. C.A. 27 Aralık 2008'de aradığı örgüt üyesi U.Ö.'ye, "Sevk gerçekleşti değil mi?" diye soruyor. U.Ö. ise "Gerçekleşti, gerçekleşti." cevabını veriyor. Ardından Albay, "Biz ne zaman görüşürüz onu soracaktım. Yani ben şimdi şöyle tek olarak hareket etmiyorum. Yani bu işlerin eğer gelecekte de rahat hareket edebilmek için günü son derece önemli." diyor. Örgüt üyesi zanlı U.Ö. ise "Komutanım hiçbir yanlış olmaz, bizim size çok ihtiyacımız var, bir gün iki gün sabredin sadece" karşılığını veriyor. İddianamede, C.A. için 8 yıl hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılmasını talep ediliyor.

ALPER SANCAR ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber