Okul bahçesindeki mezarlar kaldırılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum Valiliği, 23 Temmuz İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki mezar taşlarını kaldırtacak.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yalçın Özyapar isimli bir vatandaşın okul bahçesinde dedesi Şükrü Paşa'nın damadı Ahmet Bey ve kızı İzzet Hanım'ın mezarlarının bulunduğunu belirttiği, bu nedenle onarıma müsaade verilmesi için izin talebinde bulunduğu ifade edildi.

Yapılan incelemede okulun altında ve çok uzağında Doğubayazıt Emiri Mutasarrıf Mahmut Paşa'nın Anıtlar Kurulu'nca tescil edilen mezarının dışında hiçbir mezarın bulunmadığı kaydedildi.

Okul bahçesinde herhangi bir mezar bulunmadığının bütün yetkililer ve öğrenciler tarafından bilindiğinin altının çizildiği açıklamada, mezarların hayali olması ve öğrencilerin yaşı göz önünde bulundurularak ilgililere yanlışın düzeltilmesi için gerekli tebligatın verildiği ifade edildi.

Öte yandan ismini vermek istemeyen veliler, böyle bir durumun daha önce neden gerekli araştırmalar yapılmadan iznin verildiğini sorarak, "Eğer bu olay gündeme gelmeseydi çocuklarımız mezarlıkta ders görmeye devam edecekti. Herkesin atasına ecdadına saygısı var. Fakat bu tür durumlar ecdadın ruhunu da rahatsız eder. İnsanların dini duygusunu da." şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber