Yağışlara dikkat!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu arada iç ve doğu bölgelerinde hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Rize, Trabzon, Giresun, Hopa) ile Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genel olarak kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Rize, Trabzon, Giresun, Hopa) ile Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı uyarısında bulundu. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Uyarısı

- Rize, Trabzon, Giresun, Artvin, Ordu ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da, Rize, Trabzon, Giresun, Artvin, Ordu ve Hopa çevrelerinde sabahın erken saatlerinden başlayıp 23.30'a kadar sürecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Uyarıda ani sel, su baskını, heyelan, taşkın, yıldırım düşmesi ve ulaşımdaki aksamalar konusunda dikkatli olunması istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusu parçalı çok bulutlu, Sivas çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, Sinop çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya, Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde Kars ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber