Okul servislerinde 'çocuktan al haberi' dönemi başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılmasıyla birlikte gündeme gelen okul servislerinin güvenliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. İstanbul'un değişik noktalarında yapılan uygulamalarda servis araçları denetlendi. Denetimler sırasında, öğrencilere çikolata ve meyve suyu ikram edildi. Servisteki öğrencileri uyaran denetim ekipleri, kurallara uymayanların 155 Polis İmdat telefonuna ihbar edilmesini istedi.

Anadolu yakasında 9 noktada uygulama yapan C. Bölgesi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servislerini hostes, araç koltuk sigortası, araç muayenesi, emniyet kemeri, şoför ehliyet yeterliliği ve genel güvenlik konularında denetledi. Denetlemeler sırasında serviste bulunan öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgi veren polis, "Sürücünüzün her hatasını 155 polis imdat hattına bildirin. Sizin ihbarlarınız bizim en güvendiğimiz ihbarlar olacak." diyerek uyardı. Denetlemeler sırasında sponsor olan firmaların gönderdikleri kek, çikolata, şeker ve meyve sularını da öğrencilere dağıtan polisler uygulamaların yıl boyunca devam edeceğini söyledi. Denetlemelere katılarak öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunan C Bölgesi Trafik Denetleme Şube Müdürü Haluk Tuna, öğrencilerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Kurallara uymayan servis sürücülerinin ve servis araçlarının polise ihbar edilmesini isteyen Müdür Tuna, "Artık sizlerden gelen her türlü ihbar bizim için birinci derecede önceliklidir. Gördüğünüz her aksaklığı bize haber verin. Anında yanınızda olacağız. Sizi seviyoruz. Sizin güvenliğiniz bizim için çok önemli." dedi.

Bu arada, alınan bilgiye göre "Çocuktan al haberi" uygulamasının eğitim-öğretim yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Öğrencilerden ve ailelerinden 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarları değerlendirmek için özel ekip oluşturuldu. İhbarlar, çocukların yaşlarına bakmadan anında ve titizlikle değerlendirilerek sonuçları hakkında ihbarcı bilgilendirilecek. Uygulama kapsamında çocuklara yönelik trafik eğitimi de verilecek. Özellikle kenar mahallelerdeki okullarda bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. C Bölge Trafik Müdürlüğü'nün kontrolünde bulunan Eğitim Parkı'nda ise öğrencilere uygulamalı ders verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber